Chili Con Carne 4 Pers

  • 600 gram riblappen
  • 1 dikke plak ontbijtspek
  • 2 teentjes knoflook
  • Korianderzaad naar smaak
  • Handje verse oregano
  • Handje verse tijm
  • 1 witte ui
  • 1 limoen
  • Rijst
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 2 blikken kidneybonen uitgelekt
  • klein blikje mais
  • 2 rode pepers
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • mespuntje kaneel




Bereiding.

  • Snijd de ui in kleine stukjes, en doe dit ook met het teentje knoflook. Haal de zaadjes uit de chilipeper (hoeft niet) en maak hier ook kleine stukjes van.
  • Snijd de riblappen in blokjes van 1 bij 2 centimeter.
  • Nu ga je de chili saus maken. Pak een schaaltje en rits de blaadjes van de oregano en tijm en doe dit dan in het schaaltje. Voeg vervolgens de chilipoeder, kaneel, komijnpoeder en het korianderzaad toe en ook wat water. Meng dit alles tot een saus. De chilisaus is dan klaar voor gebruik verder in het gerecht. Wil je meer pit? Ga dan voor wat extra chilipoeder of een druppel tabasco, of mieter een theelepel van mijn sambal er door.
  • Zet een pan op het vuur en bak de spek hierin uit. Haal dit vervolgens weer uit de pan en bak in deze pan het vlees verder aan. Heb je wat meer olie of boter nodig? Voeg dat dan ook vooral toe. Doe niet te veel vlees in een keer,  het moet namelijk bakken en niet stoven.
  • Vervolgens doe je de ui in de pan samen met de peper en de knoflook. Laat dit even verwarmen en fruiten zodat alle smaken goed tot zijn recht komen.
  • Voeg vervolgens de zelfgemaakte chilisaus toe bij het uienmengsel. Roer dit toe en voeg de vleesblokjes toe. Snijd ook de gebakken spek in reepjes en voeg dit samen met de tomaten toe aan het mengsel. Voeg vervolgens zo veel water toe dat het mengsel precies onder water staat. Als het kookt dan draai je het vuur laag en laat je het zo’n twee uur stoven.
  • Na deze twee uur proef je even of het vlees al echt zacht is. Is dat zo, dan voeg je de blikken kidneybonen en mais toe en laat je het ongeveer nog 20 minuten stoven. Kook ondertussen de rijst zodat het allemaal tegelijk klaar is.


Print pagina

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *