Spaghetti Alla Carbonara 4 personen

400 gram spaghetti – Goede kwaliteit, want die goedkope troep verknalt alles.

150 gram guanciale – Wangspek, mensen, pancetta is voor de luie types.

4 eidooiers – Van blije kippen, want dat proef je.

100 gram Pecorino Romano – Vers geraspt, geen voorverpakte rommel.

50 gram Parmigiano Reggiano – Idem dito, alleen het beste.

Zwarte peper – Versgemalen, poeder is voor amateurs.

Zeezout – Voor dat pastawater, doe niet moeilijk.


Optioneel: gerookt paprikapoeder – Een snufje, voor die Dimitri-vibe.



Bereiding.

Pasta koken

Zet een grote pot water op, gooi er een flinke snuf zeezout in en breng aan de kook. Kook die spaghetti al dente – niet te slap, hè. Bewaar een kopje kookwater voor later en giet de rest af.

Guanciale knapperig maken

Snijd die wangspek in blokjes en bak ze in een droge pan op middelhoog vuur. Wacht tot het vet eruit smelt en het spul krokant wordt. Haal de guanciale eruit, maar laat dat goddelijke vet in de pan.

Saus mixen

Klop de eidooiers los in een kom, gooi de Pecorino en Parmigiano erbij en maal er een berg zwarte peper overheen. Optioneel: een snufje gerookt paprikapoeder voor die rokerige twist waar ik zo van hou. Roer tot het een dikke, cheesy massa is.

Alles samenvoegen

Gooi de afgegoten spaghetti in de pan met dat guanciale-vet. Haal de pan van het vuur (belangrijk!) en roer het eimengsel erdoor. Te droog? Splash wat van dat kookwater erbij tot het silky smooth is. Gooi de guanciale terug in de mix.

Serveren als een baas

Schep het op borden, strooi er extra kaas en peper overheen en klaar ben je. Eet smakelijk, vrienden!

Waarom dit recept de bom is:

Guanciale – Authentiek, vettig, perfect. Geen discussie.

Dubbele kaas – Pecorino voor die scherpe kick, Parmigiano voor de diepte. Why choose one?

Paprikapoeder-twist – Een subtiele rokerige vibe die deze carbonara next level maakt.

Probeer dit thuis en laat me weten hoe het je afgaat. Tag me met @DimitriVistick #CarbonaraMetEenTwist en laat die traditionele Italianen maar janken. Ciao, tot de volgende!

Print pagina