https://www.twitterhelpt.nl/doneren
https://tikkie.me/pay/StichtingTw/sG3PUVaPVjAC13peYimcVu
- New Orleans Gumbo 4 PersBereiding. Zet een flinke pan op middelhoog vuur en verhit hierin een scheut olie. Bak hierin de tomaten puree, worsten en kippendij, voeg hieraan de cajunkruiden, paprika poeder en uienpoeder toe. Wanneer ze gaar… Lees meer: New Orleans Gumbo 4 Pers
- Caribische Rundcurry met Aardappelen 4 PersBereiding. Verhit de olie in een grote pan op gemiddeld vuur. Bak de uien en knoflook tot ze zacht worden.Voeg het rundvlees toe bak die aan alle kanten bruin.Currypoeder en allspice toevoegen en even… Lees meer: Caribische Rundcurry met Aardappelen 4 Pers
- Pesto alla GenoveseBereiding. Doe alles in een vijzel of blender en maal het tot een pasta. Print pagina
- LELAWAR BALI 4 pers.Bereiding. Tweederde deel van de ui samen met de kruiden fijnsnijden en in olie gefruit. De rest van de ui wordt apart gebakken met de fijn gesneden sperziebonen. Nu ga je het fijngesneden vlees… Lees meer: LELAWAR BALI 4 pers.
- Kaas-Uien Brood 4 pers.Bereiding. Verwarm een koekenpan met olijfolie en fruit hier de ui, en knoflook in aan tot het glazig ziet. Breng de ui op smaak met zout en peper en doe de komijn erbij. Roer… Lees meer: Kaas-Uien Brood 4 pers.
- Creoolse Pinda Soep 4 pers.Bereiding. Doe alle ingrediënten, behalve de pindakaas, in een pan met 2,5 liter water. Laat de bouillon minimaal twee uur trekken en zeef deze. Snij/pluk het vlees in kleine stukjes. Voeg zoveel water toe… Lees meer: Creoolse Pinda Soep 4 pers.
- Zeeuws SpekBereiding. Doe alle ingrediënten behalve het spek in een keukenmachine en pureer het zo dat er een gladde saus ontstaat. Snijd het buikspek aan de vet kant in om de cm in een raster. Besmeer… Lees meer: Zeeuws Spek
- Spaanse Kip Chorizo Lasagne 4 personen3 eetlepel olijfolie. 6 kippendijen in blokjes gesneden. 2 rode uien, in blokjes. 2 grote rode paprika in blokjes. 4 teentjes knoflook, geperst. 300 g chorizo, in blokjes. 2 blikken gehakte tomaten. 300 ml… Lees meer: Spaanse Kip Chorizo Lasagne 4 personen
- Japanse Stoofschotel 4 personen600 gram magere varkenslappen 4-5 eetlepels olie 4 grote uien in ringen 3 tenen knoflook fijn gesneden 4 eetlepels lichte sojasaus 3 eetlepels saké of mirin 2 eetlepels donkere sojasaus 2 eetlepels miso 2… Lees meer: Japanse Stoofschotel 4 personen
- Indische macaroni(2) 4 personenBereiding. Kook de macaroni bijt gaar in een pan met water en een bouillon blokje. Spoel de macaroni met koud water af na koken. Meng ondertussen het gehakt met 2 eetlepels ketjap: verhit een… Lees meer: Indische macaroni(2) 4 personen
- Opor Ajam 4 Pers1 kg kippendijen 2 uien 3 tenen knoflook 5 kemirienoten 1½ theelepel ketoembar 1 ½ theelepel kurkuma 1 ½ theelepel trassie 1 stengel sereh gekneusd ½ duim laos 2 salam blaadjes 6 djeroek blaadjes… Lees meer: Opor Ajam 4 Pers
- Babi Tomat 4 Pers800 gram procureur of buikspek 3 theelepel sambal badjak 2 stengel sereh gekneust 3 theelepel ketoembar 2½ theelepel djahé of een duim verse gember in plakjes 2½ theelepel djinten 2 grote ui in fijne… Lees meer: Babi Tomat 4 Pers
- Nua Tun 4 PersINGREDIENTEN KRUIDENBUILTJE Bereiding. Print pagina
- Zwarte BonensausBereiding. Print pagina
- Stroganoff 4 Pers650 gr procureur3 eetl. olijfolie2 ui, gesnipperd4 teentjes knoflook, fijngehakt50 gr bloem6,5 dl runder bouillon 1 klein blikje tomatenpuree250 gr champignons, in plakjes2 grote groene en rode paprika, in blokjes gesneden1 1/2 theel nootmuskaat… Lees meer: Stroganoff 4 Pers
- Pasta Aglio Olio 4 Pers300 gr spaghetti 100 gr gemengde rucola 1 bol knoflook 100 gr Parmezaanse kaas 4 takjes platte peterselie 2 ½ tl chilivlokken Peper en zout 150 ml olijfolie schil van 1 citroen Bereiding. Kook… Lees meer: Pasta Aglio Olio 4 Pers
- Chili Con Carne 4 PersBereiding. Print pagina
- YAKITORI 4 personenBereiding. Snij de kip in blokjes van 1 cm. Maak de marinade en voeg de kip eraan toe. Schep alles goed om en laat het 45 min. staan. Breng water aan de kook, doe… Lees meer: YAKITORI 4 personen
- Sateh Ajam Toesoek500 gram kippengehakt 1 ui 4 tenen knoflook 1 eierdooier 2 dl santen van 1/8 blok 1 stukje citroenschil satéstokjes Kruiden: 1 theelepel sambal of meer als je gewone sambal gebruikt. 1 eetlepel ketoembar… Lees meer: Sateh Ajam Toesoek
- Daging Babi Katjang400 gram mager varkensvlees (blokjes) 2 eetlepels ketjap manis 1 eetlepel citroensap 2 tenen knoflook uitgeperst 1 theelepel zout ½ theelepel peper 2 theelepels sambal 2 theelepels ketoembar 2 gesnipperde uien 30 gram boter… Lees meer: Daging Babi Katjang
- Babi Roedjak500 gram varkensvlees (procureur of buikspek) 2 eetlepels olie 2 eetlepels ui gesnipperd 1 teentje knoflook fijngehakt 1 theelepel sambal 1 stukje trassi 4 kemirinoten geraspt 1 theelepel laos 1 theelepel palmsuiker 1 stengel… Lees meer: Babi Roedjak
- Oma’s Kippensoep 4 personenVoor de bouillon: – 1 soepkip – 2 ui – 3 wortels – 4 st bleekselderij – 1 knolselderij – 1 flinke prei – 2 laurierblaadjes – 1 Spaanse peper – ½ bosje bladselderij… Lees meer: Oma’s Kippensoep 4 personen
- Mihoen Goreng 4 personen400 gram droge mihoen 300 gram kippenborstfilet 3 eetlepels olie 150 gram gekookte ham in plakken 1 theelepel laos 1 theelepel ketoembar 1 theelepel djahé ½ theelepel djinten 2 tenen knoflook fijn gehakt 1… Lees meer: Mihoen Goreng 4 personen
- Semoer Djawa 4 personen2 uien in halve ringen 1 rode lombok in ringetjes 600 gram riblappen in blokjes van 2 cm 50 gram olie 2 teen knoflook 1 plakje verse laos of 1 tl. poeder 1 stukje… Lees meer: Semoer Djawa 4 personen
- Tagliatelle Pomedoro 4 personen7 eetlepels olijfolie1 ui, geschild en fijngehakt750 g rijpe tomaten, fijn gehakt2 tenen knoflook geperst2 eetlepels gehakte basilicumzout en versgemalen zwarte peper400 gr Tagliatelle Bereiding. Verwarm de olie in een braadpan, doe de ui… Lees meer: Tagliatelle Pomedoro 4 personen
- Indonesische Macaroni 4 personen500 gram macaroni 1 kippenbouillon blokje 200 gram nasivlees of gehakt 150 gram gepelde garnalen 2 uien fijngesneden 3 tenen knoflook fijngehakt 1 stukje trassi 200 gram witte/spitskool snippers 100 gram prei fijngesneden 1… Lees meer: Indonesische Macaroni 4 personen
- Laksa Singapore 2 personen250 gram noodles 150 gram garnalen 400 ml kokosmelk 250 ml vis of kippenbouillon 1/2 eetlepel palmsuiker 1/2 eetlepel tamarinde 1 gekneusde stengel sereh Voor de currypasta: 3-4 gedroogde pepers of ½ eetlepel hj`s sambal… Lees meer: Laksa Singapore 2 personen
- Javaanse Kip Kerrie 4 personenKipfilet of dij 1 kg in blokjes gesneden. 2 theelepels ketoembar. 1 theelepel djinten. 3 eetlepels kerrie. 1 theelepel sambal kokos. 1 blik kokos melk. 1 spriet sereh. 1 grote ui fijngesneden. 2 tenen… Lees meer: Javaanse Kip Kerrie 4 personen
- Chinese karbonade 4 personen4 varkenskarbonades 2 eetlepels soja saus 1 eetlepel honing ½ theelepel sambal manis 2 tenen knoflook ½ theelepel vijfkruidenpoeder 1 eetlepel rum zout en olie Bereiding. Maak een marinade van rum, soja, fijngehakte knoflook,… Lees meer: Chinese karbonade 4 personen
- Butter Chicken 4 personen4 kippendijen zonder been, zonder vel, in stukken van 2 cm gesneden 6 groene kardemom peulen 2 el gedroogde fenegriek bladeren Voor de marinade 1 el vers citroensap 1 tl zonnebloemolie 1 tl garam… Lees meer: Butter Chicken 4 personen
- Kip en bonen stoofschotel 4 personenOlijfolie 5 kleine uien, gehakt 4 teentjes knoflook, gehakt 1/2 tot 1 theelepel sambal 2 blikjes tomaten puree 1 kg drumsticks 1 rode paprika 1 bakje champignons 3 theel. paprikapoeder 3 theel. komijn 2… Lees meer: Kip en bonen stoofschotel 4 personen
- Pollo Chimichurri 4 personen4 kippenbouten 5 eetlepels sojasaus (marinade) Sap van 3 limoenen (marinade) chimichurri 3 tenen knoflook gepeld 1 rode ui gepeld 1/2 bosje platte peterselie 5 takjes koriander 1 rode peper 1/2 el oregano 4 el rode wijnazijn 2 el olijfolie peper zout Bereiding. Marineer de kippenbouten in de sojasaus en limoensap,… Lees meer: Pollo Chimichurri 4 personen
- Gangsa (gekruid rundvlees) 4 personen1 kg runderlappen 2 theelepels HJ’s Sambal 2 theelepel ketoembar 1 theelepel djinten 4 tenen knoflook fijngehakt 1 theelepel djahé 2 theelepel Javaanse suiker (goela djawa) 2 theelepel trassi 2 theelepel zout 5 eetlepel… Lees meer: Gangsa (gekruid rundvlees) 4 personen
- Beef Shanghai 4 personen1 pak noodles 300 tot 400 gram biefstuk in reepjes soja saus oestersaus 1 rode paprika in reepjes 1 ui, gesnipperd ½ theelepel Hj’s sambal smoked garlic 1 rode peper, zonder zaad in ringetjes… Lees meer: Beef Shanghai 4 personen
- Tonkatsu 2 personen200 gram kortkorrelige rijst. 400 gram varkensfilet in 4 plakken. zout en verse peper. 3 eetlepels gezeefde bloem. 1 geklopt ei. 6/8 eetlepels panko paneer. olie voor de frituur. 2 kleine uien. 2-3 eetlepels… Lees meer: Tonkatsu 2 personen
- Sapi Tjampoer Malang 4 personen800 gram rundvlees in blokjes 4 grote uien in ringen 2 tenen knoflook fijngehakt 5 aardappelen in blokjes 1 rode paprika in blokjes ½ theelepel kruidnagel 1 eetlepel bloem 2 eetlepel ketjap manis 1… Lees meer: Sapi Tjampoer Malang 4 personen
- Frikandellen jongeuu! 6 stBereiding: Print pagina
- Keftedes me Salsa Domates 4 pers400 g rijpe tomaten 5 eetl. olijfolie zoutzwarte peper 1/2 theel. suiker1/2 theel. pikant paprikapoeder3 eetl. rode wijn500 g mager rundergehakt1 droog broodje1 ui 1 teentje knoflook15 g snijpeterselie1 ei 1 eetl. bloem1 takje… Lees meer: Keftedes me Salsa Domates 4 pers
- Boemboes IndonesischBereiding. Kruiden:3½ theelepel koenjit 1 schijfje djahé1½ theelepel ketoembar 1½ theelepel sereh2 schijfjes laos ¼ theelepel djinten½ theelepel peperVoeg alle kruiden toe aan de overige ingrediënten, behalve de santen. Voeg dat als laatste toe… Lees meer: Boemboes Indonesisch
- Portugese Gamba’s con Caril 4 personen500 g middelgrote of grote rauwe, gepeld en darmkanalen verwijderd.zout naar smaak.1 eetlepel kerriepoeder.1/2 theelepel gemalen gember.1 eetlepel vers citroensap.45 g boter.1 ui, gehakt.2 tenen knoflook, fijngehakt.1 rode paprika, ontzaad en gehakt. 1 eetlepel… Lees meer: Portugese Gamba’s con Caril 4 personen
- Pittig Gekruide Bonensoep 4 personen500 gram bruine bonen uit blik 2 kruidnagels 1 blaadje salam 2 liter kippen bouillon 1 lombok in ringen of een theelepel HJ’s sambal ½ prei in ringetjes 1 grote ui fijn gesneden 6… Lees meer: Pittig Gekruide Bonensoep 4 personen
- Surinaamse Bonenschotel 4 personen8 kip drumsticks 400 g bruine bonen 100 g zoutvlees 50 g olie 1 maggi bouillonblokje 2 teentjes knoflook, fijngesneden 1 ui, fijngesneden 1 madam jeanette, fijngesneden 1 tomaat, ontveld en fijngesneden een klein… Lees meer: Surinaamse Bonenschotel 4 personen
- Ajam Santen 4 personen1 kip 1,5 kg 1/2 liter dikke santen 2 eetlepels asemsap Handje verse basilicum 2 grote uien fijngesneden 3 tenen knoflook fijngehakt 3 rode lomboks fijngesneden 1 theelepel djahé vers geraspt 5 kemirie fijngestampt… Lees meer: Ajam Santen 4 personen
- Franse Uiensoep 4 personen800 ml runderbouillon.500 g witte ui.50 ml droge witte wijn. Olie om in te bakken.5 g tomatenpuree.Grof gemalen zwarte peper.2 theelepels gerookte knoflook.Zout.Verse rozemarijn. Verse tijm.Kaas croutons. Bereiding. 1. Snij de uien in ringen van 1 a 2cm.2.… Lees meer: Franse Uiensoep 4 personen
- Sateh Bali 4 personen500 gram rundvlees 1 ui 2 tenen knoflook 2 dl santen 1 theelepel asem 4 kemirinoten½ theelepel laos ½ theelepel sereh½ theelepel koenjit ½ theelepel djahé1 eetlepel ketoembar ½ eetlepel djinten1 theelepel trassi 2… Lees meer: Sateh Bali 4 personen
- Ajam Pedis Spesial 4 personen1 kip van 1 kg 2 grote gesnipperde uien 1 eetlepel h&js sambal 2 eetlepels ketjap manis 2 theelepels suiker 3 eetlepels geklaarde boter 5 tenen knoflook fijn gehakt 8 kemirie noten fijn gehakt… Lees meer: Ajam Pedis Spesial 4 personen
- Foe Yong Hay 4 personen300 gram kreeft/krab/garnalen 30 gram peultjes30 gram worteltjes Teentje knoflook fijngesneden 20 gram bamboescheuten5 eieren 3 eetlepels tomatenpuree1 eetlepel tapiocameel 20 gram reuzel1 theelepel djahé Peper, zout en suiker Bereiding. De peultjes, worteltjes en… Lees meer: Foe Yong Hay 4 personen
- Sop Tomat Tjina 4 personen1 dl koude melk 1 liter sterke bouillon (kip) 50 gram bloem 3 eetlepels tomatenpuree1 theelepel wijnazijn 1 mespunt knoflookpoeder½ theelepel djahé 2 eetlepels suiker2 eetlepels stukjes ham 2 eetlepels stukjes vlees (kip)2 druppels… Lees meer: Sop Tomat Tjina 4 personen
- Semoer Ajam 4 personen1 grote kip in 4 stukken 4 eetlepels olie2 gesnipperde uien 2½ dl water3 eetlepels ketjap manis 1 theelepel djahé3 kruidnagels 5 geplette zwarte peperkorrels1 theelepel nootmuskaat zout Bereiding. Verhit de olie en bak… Lees meer: Semoer Ajam 4 personen
- Char siu 4 personen1 kilo buikspek zonder zwoerd 165 ml soya saus 85 ml hoisin saus 125 ml honing 4 el bruine suiker 245 ml Chinese rijst wijn of droge sherry 6 el ketchup 5 tenen knoflook fijngehakt 5 tl five spice poeder 1 tl gemalen zwarte peper 2 tl chili poeder of HJ’s sambal, doe eens gek… Lees meer: Char siu 4 personen
- Babi Guling 8 personen• 2,5 kg stuk buikspek, met huid.• 1 1/2 el zout.• 5 kaffir limoenbladeren, fijn gesneden.• 2 gedroogde salam bladeren, verkruimeld.• 50 gr fijn geraspte verse kurkuma (of 1 el gemalen gedroogde kurkuma) gemengd… Lees meer: Babi Guling 8 personen
- Spicy Butter Chicken 4 personen800 gr huidloze, zonder been kippendijen – in blokjes gesneden 1 eetlepel citroensap 1/2 eetlepel chilipoeder zout naar smaak 1 kop yoghurt zout naar smaak 2 eetlepels knoflookpasta 1/2 eetlepel garam masala 2 eetlepels… Lees meer: Spicy Butter Chicken 4 personen
- Viskoekjes met komkommer relish 12st300 g witvisfilet, in blokjes. 2 eetl. rode kerriepasta. 1 ei. 2 eetl. vissaus. 1 theel. kristalsuiker. 2 eetl. maïzena. 3 Citrus bladen (djeroek poeroet), in smalle reepjes. 1 eetl. gehakte verse koriander. 50… Lees meer: Viskoekjes met komkommer relish 12st
- Atjar1 grote ui ½ komkommer, geschild in halve plakjes. 1 grote rode peper, zonder zaden 3 wortelen ¼ witte kool 3 teentjes knoflook 1 tl laos 1 tl djahé (gemberpoeder) 1 tl ketoembar (gemalen… Lees meer: Atjar
- Kou rou (gesmoorde spek) 4 personen500 g speklap, aan één stuk, met zwoerd zout2 eetl. rijstwijn2,5 eetl. donkere sojasaus1 lente-ui1 stuk verse gember ter grootte van een walnoot200 g broccoli1 liter plantaardige olie voor hetfrituren2 stukken steranijs1 kaneelpijp van… Lees meer: Kou rou (gesmoorde spek) 4 personen
- Spaghetti Alla Carbonara 4 personen25 g boter.100 g spek, indobbelsteentjes.I knoflookteentje, gepeld gekneusd. 400 g spaghetti.zout en versgemalenzwarte peper.3 geklopte eieren (dooiers).40 g Parmezaanse kaasgeraspt.40 g Pecorino kaas geraspt. Bereiding. Smelt de boter in een braadpan, voeg het… Lees meer: Spaghetti Alla Carbonara 4 personen
- Semoer Daging 4 personen2 eetl. tamarindemoes 800gr rundvlees (lende)4 teentjes knoflook 4 sjalotten5-6 cm verse gemberwortel6 eetl. maïs- of zonnebloemoliezout1 theel. zwarte peper, vers gemalen1 theel. gemalen kruidnagel1 theel. nootmuskaat, vers gemalen1 eetl. goela djawa of palmsuiker6-7… Lees meer: Semoer Daging 4 personen
- Thaise Tom Kha Kai 4 personen1 blik kokosmelk (400 ml) 1 liter kippenbouillon. 1 stengel citroengras. 1 rode peper. duimpje galangawortel (Laos) 5 blaadjes limoenblad. 300 gram kipfilet of kippendij. 2 bosuien. 150 gram Shiitake. 50 gram rijstnoedels. 2–3 eetlepels vissaus. 2 eetlepels sap van een limoen. 1 eetlepel bruine suiker.… Lees meer: Thaise Tom Kha Kai 4 personen
- Babi Pangang 4 personen800 gr mager buikspek of procureur. 40 gr bosui 30 gram gember 3 tenen knoflook grof gehakt 6 stuks steranijs 8 gr Sichuanpeper 6 gr kaneel 6 gram zout 18 gr suiker 20 gr… Lees meer: Babi Pangang 4 personen
- Risotto met Paddestoelen 4 personen1,5 liter hete kippenbouillon.een handvol gedroogdeekhoorntjesbrood(porcini of cèpes).olijfolie.1 kleine ui, gepeld enfijngehakt.2 stengels bleekselderij,schoongemaakt enfijngehakt.400 gr risottorijst.1,5 dl witte vermout of wijn.zeezout en zwarte peperuit de molen.een paar handjes wildepaddenstoelen (probeershiitakes, cantharellen,kastanjechampignons ofoesterzwammen.een paar… Lees meer: Risotto met Paddestoelen 4 personen
- Zuppa di Pomodoro 4 personen1,5 kg trostomaten 1 winterpeen 1 verse Spaanse peper 2 preien 10 takjes basilicum 3 takjes verse oregano 2 tenen knoflook 2 sjalotten Olijfolie 1l groente of kippenbouillon Vers gemalen peper Zeezout Bereiding. Was alle groente en snij in kleine stukjes.… Lees meer: Zuppa di Pomodoro 4 personen
- Hutspot uit Madrid 8/10 Prs330 g gedroogde kikkererwten. 200 g rookspek, in 3 even grote stukken gesneden.1 varkenspoot.500 g runder- of kalfsschenkel, aan één stuk.1 soepkip van circa 2 kg.1 bouquet garni van 3 takjes verse tijm, 3… Lees meer: Hutspot uit Madrid 8/10 Prs
- Kip Piri-Piri 4 personen90 gr grof gehakte verse pikante rodechilipepers.5 tenen knoflook, fijngehakt.1 theelepel zout.2,5 dl olijfolie.4 eetlepels witte-wijnazijn. 1 theel organo.1 theel gerookte paprika. sap van halve citroen. 2 theel cayennepeper 800 gr kippendijen Bereiding. Doe… Lees meer: Kip Piri-Piri 4 personen
- Quiche Dimi 4 personen5 plakjes bladerdeeg200 gr. mager gerookte spek teentje knoflook geperstvers gemalen peper naar smaakmespuntje zout mespuntje komijn poeder200 gr. gemalen gruyiere kaas4 eieren250 mililter room 100 gr. tros tomaat in kwart gesneden handje rucola fijn… Lees meer: Quiche Dimi 4 personen
- Sparerib marinade 4 personenVoor 3 kg spareribs 1 citroen, uitgeperst, 3-4 el honing, 1 el donkere basterdsuiker, 8 tenen knoflook, geperst, HJ’s Sambal naar smaak 2 uien (fijn), 2 el wijnazijn, 200 ml tomatenketchup, 1 el worchestersaus,… Lees meer: Sparerib marinade 4 personen
- Javaanse Lams Stoofschotel 4 prs600 g mager lamsvlees, zonder been (bij voorkeurachterbout of schouder), in blokjes van circa 3 cm.1 eetl. gemalen koriander.2 theel. gemalen komijn.1 theel. HJ’s sambal Djeruk1/2 theel. versgemalen zwarte peper.1 eetl. maïsmeel of maïzena.1… Lees meer: Javaanse Lams Stoofschotel 4 prs
- Pinda Soep 4 personen10 g ongezouten boter.60 g bleekselderij, fijngehakt.1 teen knoflook, uit de knijper.1 eetl. bloem.1 liter ongezouten kippebouillon.4 eetl. room. 3 eetl. pindakaas . 1/4 theel. zout.1/8 tot 1/4 theel. fijngestampte, gedroogde Spaanse peperof cayennepeper.2… Lees meer: Pinda Soep 4 personen
- Goulash 4/6 personen2 kilo uitgebeende varkensschouder, in éénstuk, ontdaan van het vel,maar met het vet eraanzeezout en zwarte peperuit de molen.olijfolie2 rode uien, gepeld en indunne ringen gesneden.2 verse rode Spaansepepertjes, ontdaan van dezaadjes, fijngehakt.2 flink… Lees meer: Goulash 4/6 personen
- Bami Goreng 4 personen275 g dunne mie (Chinese eiermie)1 kipfilet.100 g mager varkensvlees.2 eetl. plantaardige olie.150 g gepelde garnalen, verse of gekookte.4 sjalotjes, of 1 middelgrote ui, gehakt.1 stukje verse gember van 1 cm geschild en in… Lees meer: Bami Goreng 4 personen
- Vietnamese loempia’s. 20 Stuks20-25 vellen rijstpapier310 g kipgehakt (of half krab, half varkensgehakt20 g glasvermicelli1 wortel, in dunne repen gesneden1/4 kool, in dunne repen gesneden2 lente-uitjes, fijngehakt1 tl suiker 1/2 tl zout 1/2 tl witte peper 1… Lees meer: Vietnamese loempia’s. 20 Stuks
- Moussaka. 4 Pers800 g aubergines.2 1/2 dl olijfolie200 g uien. 600 gr tomaten600 gr mager rundergehakt2 1/2 dl droge witte wijn1/4 theelepel suikermespunt gemalen kaneelversgemalen zwarte peper1 takje verse of 1 theel. gedroogdeoregano30 gr peterselie100 g… Lees meer: Moussaka. 4 Pers
- Surinaamse Macaroni met Kip. 4 Pers300 gram macaroni 2 uien 4 teentjes knoflook 200 gram macaroni/spaghetti groente 2 flinke kipfilets 200 gr garnalen 2 el bami trafasie 1/2 tl trassie trafasie 1 el tomatenpuree 1 bosui olie 2 el masala kerrie 1 theelepel H&J’s sambal garlic Bereiding. Kook de macaroni volgens de aanwijzingen… Lees meer: Surinaamse Macaroni met Kip. 4 Pers
- Kippenvleugeltjes Met Rijstenwijn.2 eetl. zoete sojasaus 2 eetl. aromat 1 ¼ dl rijstwijn 2 tenen knoflook 600 g kippenvleugeltjes 2 eetl. zonnebloemolie 10 dunne plakjes gemberwortel zout en peper Garnering: korianderblaadjes, sesamzaadjes, 2 rode chilipepers, in… Lees meer: Kippenvleugeltjes Met Rijstenwijn.
- Thaise Macaroni 4 personen400 g macaroni zout 400 g gepelde grote garnalen (scampi) 4 lente-uitjes 3 uien, fijngehakt 2 eetl. zonnebloemolie 2 tomaten in blokjes gesneden 3 eetl. tomatenpuree 2 eetl. aromat 2 teentjes knoflook 2 eetl.… Lees meer: Thaise Macaroni 4 personen
- Ajam Paniki. 4 personen700 g kipdijfilet (of drumsticks)250 ml kokosmelk4 sjalotten4 tenen knoflook2 theelepels h&j’s sambal1 stengel sereh 3 salam bladeren (Indisch laurier) 1,5 el limoensap2 tl gula djawa (of bruine suiker)2 tl djahé1 tl laos Bereiding.… Lees meer: Ajam Paniki. 4 personen
- Ikan Goreng. 4 personen800 gram stevige vis zoals bv. Kabeljauw, schelvis of zeeduivel. Zout sap van 2 limoenen 1 ½ eetlepel maisolie 5 dl olie om te frituren 2 eetlepels maizena 1 theelepel bakpoeder 5 eetlepels tarwebloem… Lees meer: Ikan Goreng. 4 personen
- Ajam Pangang 4 personen1 ½ kg panklare braadkip6-8 lente-uien4 teentjes knoflook2-3 stengels sereh (citroengras)5 kemirinoten1 theel. trassi (garnalenpasta)1-2 theel. sambal badjak1 theel. kurkuma (geelwortel)2 theel. ketoembar (koriander)1 theel. djinten (komijn)ketjap asin6 eetl. zonnebloem- of maïsolie4-5 dl kokosmelk… Lees meer: Ajam Pangang 4 personen
- Roedjak 4 personen1 eetlepel tamarindemoes ½ theelepel trassi 3 zoetzure appels 1 rijpe mango 1 sinaasappel ½ verse ananas 1 komkommer 1 theelepel HJ’s sambal djeruk 4 eetlepels ketjap manis 100 gram palmsuiker Bereiding. 1. Week… Lees meer: Roedjak 4 personen
- Varkensvlees in zoetzure saus. 4 Pers600 gram buikspek met zwoerd ½ theelepel zout3 theelepels rijstwijn of droge sherryI losgeklopt ei1 middelgrote groene paprika60 gram bamboescheuten2-3 lente-uitjes4 teentjes knoflook125 gram maïzenaolie voor de frituur 2 theelepels sesamolie ZOETZURE SAUS:2 eetlepels suiker1… Lees meer: Varkensvlees in zoetzure saus. 4 Pers
- Roti met gele erwten vulling.Ingrediënten voor de vulling: 300 g dahl (gele spliterwten) 2 teentjes knoflook, fijngehakt 1 Madam Jeannette peper mespunt kurkuma zout naar smaak 2 el zonnebloemolie ingrediënten roti: 1 kg zelfrijzend bakmeel700 ml water1 theelepel… Lees meer: Roti met gele erwten vulling.
- Sambal Goreng Oedang. 4 personen.3 rode pepers 3 lente uien 4 tenen knoflook 1 tomaat ontveld en fijn gesneden. 1 theelepel palmsuiker 1 stengel sereh sap van een halve limoen 6 cm gember vers 600 gram gepelde garnalen… Lees meer: Sambal Goreng Oedang. 4 personen.
- Gado Gado. 6 personen.1 kleine bloemkool½ witte kool2 grote aardappelen, vastkokend300 gram sperziebonenzout200 gram verse taugé1 kleine komkommer6 hardgekookte eieren Voor de pindasaus:3 sjalotten4 teentjes knoflook250 g geroosterde pinda’s, ontvliesd6 eetl. ketjap manis (zoetesojasaus)sap van 2 citroenen1… Lees meer: Gado Gado. 6 personen.
- Mosselen met Basilicum. 4 pers4 kg mosselen6 ½ dl water6 sjalotten, in plakjes gesneden3 stengels sereh3 eetl. Vissaus 2 tenen knoflook teenjes geperstzout en peper1 handje basilicumblaadjes Bereiding 1. Borstel de mosselen grondig schoon, knip de baarden weg… Lees meer: Mosselen met Basilicum. 4 pers
- Chillisaus.3 sjalotten2 grote chilipepers4 tenen knoflook2 eetl. vissaus1 eetl. citroen/limoensap1,5 theel. suiker Bereiding 1 Voor deze saus moeten de sjalotten, chilipeper en knoflook een enigszins aangebrand ofrokerig aroma krijgen.2 Pel de sjalotten en leg… Lees meer: Chillisaus.
- Biefstuk in Oestersaus. 4 personenIngrediënten. 400 gram biefstuk of ossenhaasopgeklopt eiwit3 eetlepels olie om te bakken2 gesneden lente-ui2 cm gember2 theelepels maïzena2 eetlepels water4 eetlepels oestersaus2 ½ eetlepel rijstwijn of droge sherry2 eetlepel lichte sojasaus2 theelepel sojasaus met champignonsmaak2… Lees meer: Biefstuk in Oestersaus. 4 personen
- Varkensvlees van het spit. 4 personen500 gr hamlappen of fricandeau Ingrediënten. 2 eetlepel lichte sojasaus 3 eetlepels moutsuiker 1,25 dl kokend water 2 eetlepel donkere sojasaus 2 eetlepel droge sherry 2 eetlepels soja olie 1/4 theelepel zout 2 eetlepel… Lees meer: Varkensvlees van het spit. 4 personen
- Martabak. 4 personenDeeg. 300 gram tarwebloem 1 ei ½ theelepel zout 4 eetlepels zonnebloem olie Vulling. 6 lente uien 5 sjalotjes 4 teentjes knoflook 3 eetlepels zonnebloemolie 3 dl olie om te bakken 200 gram rundergehakt… Lees meer: Martabak. 4 personen
- Telor Belado. 4 personenEieren in chilisaus. 8 eieren 3 rode pepers 4 lente uien 3 teentjes knoflook 4 cm verse gember 1 stengel sereh (citroengras) mespunt trassi 2 ½ dl kokosmelk ongezoet 3-4 eetlepels zonnebloem olie 2-3… Lees meer: Telor Belado. 4 personen
- Roti kip Masala. 4 personen4 roti platen (te koop bij de toko) 1 ½ kg kippenbouten 1 dl olie 3 uien (gesnipperd) 5 tenen knoflook 40 g Hindoestaanse masala kerrie 1,5 eetlepels tomatenpuree 3 dl kippenbouillon 4 aardappels… Lees meer: Roti kip Masala. 4 personen
- Daging boemboe Bali 4 personen1 eetlepel tamarinde moes 800 gram runderlende 4 lente uitjes 4 teentjes knoflook 6 cm verse gember 3 stengels sereh 1 ½ theelepel trassi 5 eetlepels zonnebloemolie 3 eetlepels ketjap manis 1 theelepel HJ’s… Lees meer: Daging boemboe Bali 4 personen
- Ikan Pepesan 4 personen1 groot bananenblad 4 middelgrote makrelen a 250 gram 3 verse rode pepers 5 tenen knoflook 7 ketjap manis sap van 2 limoenen zout 3 theelepels palmsuiker zonnebloem olie om in te smeren. Bereiding… Lees meer: Ikan Pepesan 4 personen
- Nasi Keboeli 4 personenRijst met krokante kip. 1 pan klare kip van 1 ½ kg 4-5 lente uien of sjalotten 3-4 knoflooktenen 6 cm verse gember 1 stengel sereh (citroengras) 3 kruidnagels 1 theelepel HJ’s sambal 1… Lees meer: Nasi Keboeli 4 personen
- Tempeh Goreng 4 personenIngrediënten 6 lente uitjes 5 tenen knoflook 500 gram tempeh 3 dl zonnebloemolie om te frituren 1 theelepels HJ’s sambal 3 theelepels palmsuiker 3 eetlepels ketjap asin 3 eetlepels ketjap manis 2 theelepels kurkuma… Lees meer: Tempeh Goreng 4 personen
- Thaise Babi Ketjap 4 personenIngrediënten 5 eetlepels ketjap manis 700 g varkenshaas 2 eetlepels plantaardige olie een stukje verse gember van 3 cm 3 teentjes knoflook, in dunne plakjes 6 verse rawit chilipepers of een halve eetlepel HJ’s sambal manis.… Lees meer: Thaise Babi Ketjap 4 personen
- KM Nasi Goreng 4 personenIngrediënten 100 gr gerookte spekblokjes 200 gr witte rijst zout 4-6 sjalotten 3 tenen knoflook ½ theelepel trassi 5/6 eetlepels zonnebloemolie 4 eieren 4 eetlepels ketjap manis 2 theelepels HJ’s sambal 2 eetlepels gehakte… Lees meer: KM Nasi Goreng 4 personen
- Daging Rempah 4 personenIngrediënten Indische gehaktballetjes 600 gram rundergehakt 2 eetlepels ketjap manis 2 eetlepels kokosmelk 1 ½ theelepel trassi 2 theelepels palmsuiker 3 sjalotten gesnipperd 3 teentjes knoflook 5 cm verse gember 250 gram geraspte droge… Lees meer: Daging Rempah 4 personen
- Mie Bakso 4 personenIngrediënten Balinees miesoep 6 sjalotten 4 teentjes knoflook 5 cm verse gember 5 worteltjes 1 eetlepel HJ’s sambal 100 gram Chinese kool of paksoy 4 eetlepels arachideolie 1 ½ kipbouillon 250 gram rundergehakt 1… Lees meer: Mie Bakso 4 personen
- Babi Ketjap 4 personenIngrediënten 800 gram varkensvlees (hamlappen of buikspek) 6 sjalotten 6 tenen knoflook 6 cm verse gember 5 eetlepels ketjap manis 1 theelepel HJ’s sambal manis 2 theelepels ketoembar 2 theelepels djinten 1 theelepel sereh… Lees meer: Babi Ketjap 4 personen
- Soto Ayam 4 personenKippenbouten 3 stuks ½ bosje selderij 4 eieren ½ prei 2 aardappels Ketjap 200 gram taugé 2 theelepels HJ’s Sambal badjak Olie 1 kippenbouillonblokje Vermicelli (ca. 100 gr) 2 uien 2 stengels sereh (citroengras)… Lees meer: Soto Ayam 4 personen
- Sateh800 gram runderlende of kippendijen saté stokjes Marinade: 1 dl ketjap manis 1 dl soja saus 2 theelepels HJ’s sambal kokos 2 theelepels ketoembar 1 theelepel djinten 1 eetlepel honing 4 sjalotjes 4… Lees meer: Sateh