700 g kipdijfilet (of drumsticks)
250 ml kokosmelk
4 sjalotten
4 tenen knoflook
2 theelepels h&j’s sambal[1]
1 stengel sereh
3 salam bladeren (Indisch laurier)
1,5 el limoensap
2 tl gula djawa (of bruine suiker)
2 tl djahé
1 tl laos
Bereiding.
- Snijd 700 gr kipdijfilet in hapklare stukjes. Voeg een flinke scheut zout toe en meng goed door elkaar.
- Bak de kipdijen op middelhoog vuur enkele minuten in een scheut olie tot ze rondom wit zijn. De kip hoeft nog niet gaar te worden.
- Maak ondertussen de boemboe met gebruik van (de kom van) de staafmixer of keukenmachine. Mix 3 sjalotten, 4 tenen knoflook, sambal , 2 tl djahé, 1 tl laos en 2 tl gula djawa. Mix tot een gladde pasta.
- Voeg de boemboe toe bij de kip en roer goed door elkaar. Voeg het sap van een halve limoen toe (1,5 el).
- Voeg 250 ml dikke kokosmelk toe met een stengel sereh en 3 salam bladeren.
- Laat het geheel nu 30 minuten met deksel op de pan sudderen. Haal na 30 minuten de deksel van de pan en laat nog zo’n 15 minuten zonder deksel indikken. Selemat makan
Endnotes:
- 2 theelepels h&j’s sambal: https://reapers-delight.nl/product/sambal-carolina-reaper/