Ingrediënten
800 gram varkensvlees (hamlappen of buikspek)
6 sjalotten
6 tenen knoflook
6 cm verse gember
5 eetlepels ketjap manis
1 theelepel HJ’s sambal manis
2 theelepels ketoembar
2 theelepels djinten
1 theelepel sereh
vers gemalen witte peper
6 eetlepels zonnebloemolie
1 ½ dl ketjap manis
Bereiding
1: snij het vlees dwars op de draad in 1 cm plakken. Snij de schoongemaakte sjalotjes in halve ringen. Maak de knoflook schoon en plet die. Schil de gember en rasp die. Doe alles in in een grote kom met ketjap, sambal, ketoembar, djinten, sereh, en sambal en meng dat goed met elkaar. Roer het vlees door deze marinade en laat dit afgedekt minimaal 2 uur marineren, een dag van te voren maken is nog beter.
2. Verhit de olie in een braadpan met een dikke bodem en bak het gemarineerde vlees op hoog vuur circa 6 minuten aan alle kanten aan. Zet het vuur lager en voeg de 1 ½ dl ketjap en 1 dl water toe. Laat dit ongeveer 20 minuten op matig vuur stoven tot het iets is ingekookt.