Ingrediënten.
400 gram biefstuk of ossenhaas
opgeklopt eiwit
3 eetlepels olie om te bakken
2 gesneden lente-ui
2 cm gember
2 theelepels maïzena
2 eetlepels water
4 eetlepels oestersaus
2 ½ eetlepel rijstwijn of droge sherry
2 eetlepel lichte sojasaus
2 theelepel sojasaus met champignonsmaak
2 theelepel suiker
snufje zout en snufje witte peper
4 eetlepels rundbouillon
Bereiding:
Snijd het vlees dwars op de draad in dunne plakken en deze in
vierkantjes. Leg ze in een kom met het eiwit en schep goed door.
Voeg de voor gemengde sausbestanddelen toe en laat de blokjes
vlees 20 minuten marineren.
Neem het vlees eruit, laat uitlekken, bewaar de marinade. Verhit
de olie in de wok en bak het vlees al roerend op hoog vuur tot het
van kleur verschiet. Neem ogenblikkelijk eruit.
Doe de lente-ui en gember in de wok over en bak al roerend 45 seconden aan, doe het vlees terug, voeg de marinade bij en de met water
aangemaakte maïzena. Roer op groot vuur tot de saus bindt en die
direct op.