- 1 kg rundvlees, in blokjes.
- 3 grote aardappelen in niet al te kleine blokjes gesneden.
- 1 grote ui, gesneden.
- 4 teentjes knoflook gehakt.
- 1 Spaanse peper fijn gehakt.
- 2 el currypoeder.*
- 1,5 tl gemalen allspice (piment).
- 1 blik kokosmelk.
- 1 kop rundvleesbouillon.
- 2 el olie.
- Zout en peper naar smaak.
- Verse koriander voor garnering.
Bereiding.
Verhit de olie in een grote pan op gemiddeld vuur. Bak de uien en knoflook tot ze zacht worden.
Voeg het rundvlees toe bak die aan alle kanten bruin.
Currypoeder en allspice toevoegen en even mee fruiten om de smaken los te laten.
Voeg de aardappelen, kokosmelk en runderbouillon toe en laat dat zachtjes koken.
Zet het vuur wat lager en laat het geheel 35/45 minuten stoven.
Op smaak brengen met zout en peper. Garneren met verse gehakte koriander voor het serveren, lust je geen koriander gebruik dan peterselie of bieslook.
RECEPT CURRY POEDER.*
- 1/2 theelepel gemalen gember (djahé)
- 1/2 theelepel fenegriekzaad
- 1/2 theelepel kurkuma
- 1/2 theelepel gemalen dille
- 1/4 theelepel komijn (djinten)
- 1/2 theelepel korianderzaadjes
- 1/2 theelepel cayennepeper
- 1/2 theelepel kerriepoeder
- 1/2 theelepel zout