- 1 pot pindakaas.
- 500 gram kip, in stukken.
- 250 gram varkens krabbetjes.
- 100 gram pekelvlees.
- 2 tomaten ontveld.
- 200 gram wortel, in stukken.
- 1 bosje bladselderie.
- 3 pimentkorrels.
- 2 kippenbouillonblokjes.
- 2 uien, fijngesneden.
- 2 tenen knoflook fijn gehakt.
- 1 prei, fijngesneden.
- 3 kruidnagelen.
- 1 laurierblad.
- 2,5 liter water.
- 1 madame jeanette. (verwijder de zaadjes en lijsten als je het minder pittig wilt hebben.)
- 2 a 3 stukjes Foelie.
Bereiding.
Doe alle ingrediƫnten, behalve de pindakaas, in een pan met 2,5 liter water. Laat de bouillon minimaal twee uur trekken en zeef deze. Snij/pluk het vlees in kleine stukjes. Voeg zoveel water toe aan de bouillon tot het weer 2,5 liter is. Breng de bouillon weer aan de kook. Doe de pindakaas in een kom en roer die met een beetje bouillon tot een glad papje. Voeg het papje al roerend bij de bouillon en zet het vuur lager. Voeg de kip en het pekelvlees toe en laat het geheel sudderen tot dat het begint in te dikken. Geef er rijst of brood bij.