400 g rijpe tomaten
5 eetl. olijfolie zout
zwarte peper
1/2 theel. suiker
1/2 theel. pikant paprikapoeder
3 eetl. rode wijn
500 g mager rundergehakt
1 droog broodje
1 ui
1 teentje knoflook
15 g snijpeterselie
1 ei
1 eetl. bloem
1 takje verse tijm
Bereiding:
1. Overgiet voor de saus de tomaten
met kokend water, ontvel ze en snijd ze klein.
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een
braadpan en bak hierin de tomaten
boven een matig vuur. Voeg peper, zout,
suiker, paprikapoeder en rode wijn toe
en laat de saus afgedekt circa 15
minuten zachtjes trekken boven een laag vuur.
2. Doe het gehakt in een kom. Week het
broodje in melk en knijp het vocht er uit.
Pel de ui en knoflook en hak ze fijn.
Maak het gehakt aan met de ui, het
brood, knoflook, peterselie, ei, peper,
zout en desgewenst wat ouzo.
3. Vorm met een theelepel balletjes van het gehaktmengsel. Zeef de bloem boven
een bord en haal de balletjes door de
bloem. Verhit 3 eetlepels olijfolie in een
koekepan en bak hierin de balletjes tot
ze goudbruin kleuren.
Leng de saus zo nodig aan met wat water, breng hem
aan de kook en voeg de tijmblaadjes toe.
Laat de balletjes 8 tot 10 minuten
trekken in de saus. Serveer de Keftedes met brood.