400 gram droge mihoen
300 gram kippenborstfilet
3 eetlepels olie
150 gram gekookte ham in plakken
1 theelepel laos
1 theelepel ketoembar
1 theelepel djahé
½ theelepel djinten
2 tenen knoflook fijn gehakt
1 mespunt ve-tsin
1 theelepel sambal
1 eetlepel ketjap manis
300 gram gemengde groenten
100 gram champignons
zout en peper
Bereiding.
Snij de kip en de ham in zeer smalle reepjes. Bak de reepjes kip in hete olie zolang tot ze beginnen te kleuren. Schep dan de ham erdoor en voeg wat zout, peper, de laos, ketoembar, djinten, knoflook, sambal, djahé en ve-tsin toe. Schep alles goed om en voeg dan de gemengde groenten (Chinese of witte kool, worteltjes, taugé, broccoli, prei, fijn gesneden sjalotten, champignons in plakjes) en de ketjap toe. Laat alles onder voortdurend omscheppen 4 tot 5 min. bakken. Schep de gekookte mihoen met 2 vorken door het mengsel en blijf alles omscheppen tot de mihoen door en door warm is geworden. Opdienen op een voorverwarmde schaal. Serveren met smalle reepjes gesneden omelet, atjar tjampoer en seroendeng bij.