- H&J’s Reapers Delight - https://reapers-delight.nl -

Porchetta Een Spek-takel! 8/10 pers

4-5 kilo varkensbuik met zwoerd. Geen mager onzin, vet is leven.

Vulling (de smaakbom):

4 knoflooktenen, hak ze fijn, geen gepruts met persen.

2 eetlepels venkelzaad, even roosteren in een pan en pletten – ruikt als Italië in je smoel.

1 eetlepel zwarte peper, grof gemalen, want subtiliteit is voor watjes.

2 theelepels chili-vlokken, beetje pit, anders is het saai.

Schil van 1 sinaasappel (bio, anders eet je pesticiden, sukkel), rasp dat ding fijn.

Bosje rozemarijn, salie en tijm – hakken, niet zeuren.

1 eetlepel zeezout, geen tafelzout onzin.

2 eetlepels olijfolie, goeie shit, extra vergine.

100 gram pancetta, snij het klein, bak het uit dat wordt je umami-knaller.

Zwoerd-truc: Grof zeezout + 1 eetlepel witte wijnazijn, want krokant of gtfo.

Saus (als je fancy wil doen):

200 ml droge witte wijn (Zuip de rest op).

1 eetlepel honing, voor de flex.

Sap van 1 sinaasappel, vers, geen karton-troep.



Bereiding.

Gooi die varkensbuik met zwoerd naar beneden op je aanrecht. Snij de binnenkant in ruitjes, niet te diep, anders verkloot je het. Smeer het zwoerd in met azijn en dump er grof zout op. Laat dat 20 minuten staan terwijl jij de rest regelt.

Vulling Maken:

Flikker alles – knoflook, venkelzaad, peper, chili, sinaasappelschil, kruiden, zout, olie en pancetta – in een bak. Roer tot het een dikke, geile pasta is. Smeer dat spul over de binnenkant van je varken, ram het erin, geen half werk.

Oprollen Als Een Baas:

Rol die buik strak op, begin aan de kant zonder zwoerd. Bind hem vast met touw, elke 2-3 cm, alsof je een rollade maakt. Strak, anders wordt het een slappe hap.

Oven Aan, Beest Erin:

Oven op 220°C, beuken maar. Zet je porchetta op een rooster boven een braadslee – vet moet kunnen druipen, dat is goud. Half uur knallen voor dat krokante zwoerd, dan terug naar 150°C en 4-5 uur laten sudderen. Check met een thermometer: 70°C in de kern, anders ben je nog niet klaar. Laatste 15 minuten 250°C voor een zwoerd waar je tanden op breken.

Rust, Snij, Eet:

Laat dat ding 20-30 minuten chillen onder folie. Snij dun als je een hippe jongen bent, of dik als je honger hebt. Klaar.

Saus (Voor De Show-offs):

Giet het vet uit de braadslee in een pannetje. Wijn, honing en sinaasappelsap erin, laat het inkoken tot het glanst. Serveer apart, als je durft.

Hoe Eet Je Dit?

Met aardappels uit de oven, gebakken in dat porchetta-vet, en een berg rucola met sinaasappel en Parmezaan. Glas Chianti erbij, anders ben je geen vent.

Waarom Dit De Shit Is

Sinaasappel en honing maken het next level, pancetta geeft ballen aan de smaak, en dat azijn-zwoerd is gewoon porno. Ga dit maken, of blijf een amateur. Ciao, motherfucker.