4 roti platen (te koop bij de toko)
1 ½ kg kippenbouten
1 dl olie
3 uien (gesnipperd)
5 tenen knoflook
40 g Hindoestaanse masala kerrie
1,5 eetlepels tomatenpuree
3 dl kippenbouillon
4 aardappels kruimig
1 of 2 (als je het aandurft) Madame Jeanette-pepers
1 teentje knoflook (voor de kouseband)
400 g kousenband of sperziebonen
4 eieren
4 bolletjes piment
4 eetlepels fijn gesneden bladselderij
Bereiding
1. Bak de kip in ruim olie aan alle kanten bruin. Schep twee derde van de olie uit de pan en voeg ui, knoflook, masala, tomatenpuree toe.
2. Bak het geheel al roerend op hoog vuur 2 minuten aan. Blus af met de kippenbouillon. Breng het geheel even aan de kook, draai het vuur laag, voeg de aardappelen en de hele Madame Jeanette-pepers en piment bolletjes toe en laat het geheel met het deksel op de pan 45 minuten zachtjes stoven.
3. Verhit in een andere pan 3 el olie, fruit de ui en knoflook en voeg de kousenband toe. Bak deze 4 minuten aan. Voeg dit bij de kip masala.
4. Vlak voor serveren fijn gesneden bladselderij er door mengen.
5. Kook de eieren 5 minuten en spoel ze koud. Pel ze en dep ze droog.
Bak de eieren in ruim olie aan alle kanten bruin en voeg ze toe aan de masala saus.