Voor 3 kg spareribs
1 citroen, uitgeperst,
3-4 el honing,
1 el donkere basterdsuiker,
8 tenen knoflook, geperst,
HJ’s Sambal naar smaak[1]
2 uien (fijn),
2 el wijnazijn,
200 ml tomatenketchup,
1 el worchestersaus,
Zeezout
Zwarte peper uit de molen,
½ L cola
400 ml ketjap manis
Flinke scheut wiskey
Flinke scheut sherry
Zonnebloemolie (flinke scheut)
2 cm dik plak verse gember
200 ml jus de orange
Bereiding.
Flikker alles bijelkaar en laat de spareribs minimaal 48 uur marineren in deze marinade, of zet het op een zacht vuurtje en gaar de spareribs gaar tot dat het vlees bijna van het bot valt, de marinade daarna licht inkoken, de spareribs afgrillen op de BBQ of hete lucht oven, bestrijken met de ingekookte marinade en nog een paar minuutjes terug op de BBQ of in de oven.
- HJ’s Sambal naar smaak: https://reapers-delight.nl/product/sambal-carolina-reaper/