8 kip drumsticks
400 g bruine bonen
100 g zoutvlees
50 g olie
1 maggi bouillonblokje
2 teentjes knoflook, fijngesneden
1 ui, fijngesneden
1 madam jeanette, fijngesneden
1 tomaat, ontveld en fijngesneden
een klein bosje fijngehakte selderij
1,5 liter water
Bereiding.
- Kook het zoutvlees uit en snij in stukjes.
- Verhit een pan met dikke bodem, doe de olie hierin en fruit de ui, knoflook en peper tot de ui zacht en glazig is.
- Doe de stukjes tomaat erbij en bak het mengsel 1 minuut door.
- Ontvel de drumsticks en haal het vlees van het bot.
- Voeg het vlees en de kip toe en schep het door het uimengsel.
- Wanneer het vlees is aangebraden, de bruinen bonen en het bouillonblokje toevoegen. Roer het geheel goed om.
- Laat het geheel aan de kook komen en laat het vervolgens ongeveer half uur sudderen tot de bonen en het vlees gaar zijn.
- Maak de soep op smaak af met zout en peper en strooi er op het laatst de selderij over. Serveer met rijst en eventueel met kouseband.