Eieren in chilisaus.
8 eieren
3 rode pepers
4 lente uien
3 teentjes knoflook
4 cm verse gember
1 stengel sereh (citroengras)
mespunt trassi
2 ½ dl kokosmelk ongezoet
3-4 eetlepels zonnebloem olie
2-3 theelepels palmsuiker, heb je dat niet kan lichte basterdsuiker ook.
Zout.
Bereiding
1: Zet in een pan de eieren ruim onder water en laat ze op matig vuur 6 tot 8 minuten koken. Neem de pan van het vuur, laat de eieren schrikken onder koud water of gebruik een foto van je schoonmoeder 😉 en pel ze wanneer ze zijn afgekoeld.
2: Bereid in de kooktijd van de eieren de overige zaken voor. Snij de chilipepers fijn, maak de lente ui schoon en snij die in ringetjes, pel de teentjes knoflook en pers ze uit, schil de gember en rasp hem fijn, hak de dikke onderkant van de citroengras fijn en verkruimel de trasi.
3: Verhit de olie in een wok of een braadpan, stoof hierin alle kruiden op matig vuur onder constant roeren gedurende 2-3 minuten. Blus af met de kokosmelk. Voeg de palmsuiker toe en laat de saus inkoken. Leg de eieren erin. Paar minuutjes laten sudderen en serveren met witte rijst.
Selemat makan.