2 eetl. zoete sojasaus
2 eetl. aromat
1 ¼ dl rijstwijn
2 tenen knoflook
600 g kippenvleugeltjes
2 eetl. zonnebloemolie
10 dunne plakjes gemberwortel
zout en peper
Garnering:
korianderblaadjes, sesamzaadjes,
2 rode chilipepers, in reepjes gesneden
Bereiding.
- Vermeng de sojasaus met de aromat, geperste knoflook en rijstwijn. Laat hierin de vleugeltjes 30 minuten marineren en daarna uitlekken.
- Verhit de olie in een braadpan, voeg de vleugels toe en bak ze goudbruin. Voeg zoveel water toe dat ze onderstaan en leg de verse gember ertussen.
- Breng aan de kook, temper het vuur en laat de vleugels 30 minuten zachtjes stoven. Breng met zout en gemalen peper op smaak. Serveer ze op een schaal en bestrooi nog met blaadjes koriander, sesamzaadjes en chilipeper.