Ingrediënten
400 gram varkens schnitzel of kipfilet
4 eetlepels gekookte gepelde garnalen
1 courgette
1 winter wortel geschild in halve plakjes
1 prei
300 gram witte kool
100 gr taugé
300 gram sperziebonen
4 tenen knoflook
5 cm verse gember
6 eetlepels zonnebloemolie
3 dl kipbouillon
1 eetlepel maizena
4 eetlepels ketjap asin
1 theelepel HJ’s sambal
sap van een halve limoen
vers gemalen zwarte peper
1 eetlepel magi
Bereiding
Snijd het vlees in flinterdunne reepjes.
Verwijder van de courgette de zaadlijsten en snij deze in halve plakjes, snij de sperziebonen schuin door de helft en de prei in halve ringetjes. Snij de kool in reepjes van ongeveer 4 cm lang. Pers de knoflook uit, schil de gember en snipper hem.
Verhit de olie in een wok of braadpan en bak het vlees op hoog vuur aan voor ongeveer 2 minuten rondom aan. Voeg de garnalen en 1 eetlepel magi toe en 1 minuutje meebakken, eruit halen en apart zetten. Bak de knoflook en gember in hetzelfde vet op matig vuur glazig, voeg de bonen en wortel toe en bak die voor 5 minuten. Voeg de rest van de groenten toe en bak dat weer 5 minuten. Blus dit af met de bouillon en schep het goed door. Dek het geheel af en laat dit ongeveer nog 5 minuten door sudderen. Maak een papje van de maizena en dik hier de saus mee in, voeg de ketjap, limoensap en sambal als laatste toe.