2 uien in halve ringen
1 rode lombok in ringetjes
600 gram riblappen in blokjes van 2 cm
50 gram olie
2 teen knoflook
1 plakje verse laos of 1 tl. poeder
1 stukje trassi
1 eetlepel azijn
5 eetlepels ketjap manis
1 aardappel in dunne plakjes
1 grote tomaat in stukjes
2 eetlepels so-oen (vermicelli)
peper
nootmuskaat
Bereiding.
Vlees in 2/3 van de olie in 5 min. rondom bruin bakken. Uien toevoegen en nog 3 min. bakken. Knoflook erboven uitpersen. Dan de lombok, laos, trassi, peper, nootmuskaat, azijn, ketjap en 2 dl water toevoegen. Met deksel op pan aan de kook brengen. In 2 uur vlees zachtjes gaar stoven. Eventueel tot gebruik in de koelkast bewaren. Laos verwijderen. In de rest van de olie de plakjes aardappel in 10 min. goudbruin bakken. Van de tomaat de pitjes verwijderen en in stukjes snijden. 1 dl water aan de kook brengen en de so-oen in het kokende water leggen en daarna in een zeef afspoelen. So-oen in stukjes knippen van 1 cm. Tomaat en so-oen aan het vlees toevoegen. In 5 min. door en door heet laten worden. Op smaak brengen met zout. Gebakken aardappel erdoor scheppen en dan overdoen in een schaal.