Dimi’s Dope Eiersalade 4 pers

8 dikke vrije-uitloopeieren – alleen het beste.

3 eetlepels mayo – homemade als je ballin’ bent, anders goeie kwaliteit.

1 eetlepel Griekse yoghurt– voor die frisse vibe.

1 theelepel Dijon-mosterd – geeft ‘m een scherpe punch.

klein scheutje appelazijn- doe niet zo zuur joh.

1 eetlepel bieslook, fijngehakt– voor die fancy ui-smaak.

1 eetlepel dille, fijngehakt – kruidige flex.

1 mini-sjalot, superdun gesneden – finesse.

1 theelepel kappertjes, afgespoeld en gehakt – zilte kick, yo!

1 theelepel citroensap– frisheid on lock.

Snuf gerookt paprikapoeder – voor die rokerige swagger.

halve eetlepel honing- die zoete kus op je lippen.

Zout & verse zwarte peper – altijd, geen discussie.

Bonus flex: 1 theelepel truffelolie – als je wilt stunten zoals een Michelin-baas.



Bereiding.

Hoe je ‘t flikt

1. Eieren on point

   – Gooi die eieren in een pan met koud water. Breng aan de kook, medium vuur.

   – Zodra het bubbelt, dim het vuur en laat 9 minuten pruttelen – romige dooier, geen droge onzin.

   – Koel ze in ijswater. Pel en hak grof, keep it chunky!

2. Dressing die knalt:

   – Mix mayo, Griekse yoghurt, Dijon, citroensap, honing en (als je flex wilt) truffelolie in een bowl.

   – Gooi er een snuf gerookt paprika in voor die deep flavor. Zout en peper? Breng op smaak,

3. Mix die sh*t:

   – Flikker de gehakte eieren, sjalot, kappertjes, bieslook en dille in de dressing.

   – Roer voorzichtig met een spatel, geen prak, textuur is king!

4. Check de vibe:

   – Proef en pimp met extra zout, peper of citroen als het nodig is. Balans is alles.

5. Serveer als een G:

   – Smeer op vers zuurdesem, gooi in een knapperig slablad, of flex op een brunchboard.

   – Top met een snuf paprika en wat bieslook-sprietjes voor die Insta-worthy look.

Dimitri’s Pro Tips

-Go all-in op verse spullen en proef altijd, blijf scherp!

-Textuur is key, hak die eieren grof voor die luxe bite.

-Kruiden en een zuurtje maken je salade next-level epic.

Switch it up

Mediterraanse flex: Gooi er zongedroogde tomaten en za’atar bij.

Franse swagger: Swap kappertjes voor cornichons, straight outta Parijs.

picy gang: Druppel sriracha of wat gehakte jalapeño voor die 🔥.

Dit is geen basic eiersalade, dit is next-level sh*t! Maak ‘m, eet ‘m, flex ‘m. Drop je pics op de socials en tag me, yo! 😜 #EiersaladeElite

Print pagina