Atjar

  • 1 grote ui
  • ½ komkommer, geschild in halve plakjes.
  • 1 grote rode peper, zonder zaden
  • 3 wortelen
  • ¼ witte kool
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 tl laos
  • 1 tl djahé (gemberpoeder)
  • 1 tl ketoembar (gemalen koriander)
  • 1 el koenjit (kurkuma)
  • 1 el kerrie
  • 500 ml witte azijn
  • 500 ml water
  • 40 gr gula djawa of bruine basterdsuiker
  • Zout en witte peper




Bereiding.

  1. Snipper de ui, knoflook en rode peper fijn. Rasp de witte kool, komkommer en wortelen grof. Doe alles in een vuurvaste schaal.
  2. Breng in een pan het water met de azijn, knoflook, alle specerijen en de suiker aan de kook en laat even doorkoken. Breng op smaak met zout en peper. Giet de hete vloeistof over de groenten en laat afkoelen.


Print pagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *