Franse Uiensoep 4 personen

800 ml runderbouillon.
500 g witte ui.
50 ml droge witte wijn.

Olie om in te bakken.
5 g tomatenpuree.
Grof gemalen zwarte peper.
2 theelepels gerookte knoflook.
Zout.
Verse rozemarijn.

Verse tijm.
Kaas croutons.




Bereiding.

1. Snij  de uien in ringen van 1 a 2cm.
2. Fruit in een braadpan de uien in de hete olie goudbruin samen met de gerookte knoflook. (uien moet donkerbruin zijn)
3. Als uien bruin zijn de tomatenpuree, gemalen zwarte peperkorrels, rozemarijn en tijm toevoegen en even tomatenpuree ontzuren.
4. Blus het geheel eerst af met met de wijn en voeg dan de  runderbouillon toe.
5. Breng de runderbouillon aan de kook in kookpan en laat het gedurende 60 min. zachtjes koken.
6. Breng soep met zout op smaak.
7. Serveer soep in soepkop en werk soep af met kaas croutons en wat blaadjes verse tijm


Print pagina