Frikandellen jongeuu! 6 st

  • 500 gram zeer fijn rundergehakt
  • 250 gram zeer fijn kippengehakt
  • 2 eieren
  • 5 eetlepels ketjap manis
  • 2 theelepels zout
  • 6 eetlepels paneermeel
  • 2 grote uien
  • 3 theelepels zwarte peper
  • 2 theelepels komijnpoeder
  • 2 theelepels geel mosterdpoeder
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • ½ theelepel kruidnagelpoeder
  • ½ theelepel cayennepeper
  • ¼ theelepel nootmuskaat poeder
  • 6 PVC buizen (lengte circa 20 centimeter, diameter 25 millimeter)
  • kom met kokend water
  • keukenmachine
  • frituurpan




Bereiding:

  • Doe alle ingrediënten in de kom van de keukenmachine en meng alles op hoge snelheid door elkaar. Er ontstaat een fijn deeg van vlees
  • Vul de PVC buizen met het vleesdeeg. Zorg ervoor dat er geen luchtbellen in zitten
  • Leg de gevulde buizen direct in de kom met kokend water. Hierdoor gaart het vlees en wordt het steviger
  • Haal na 8-10 minuten de buizen uit het water
  • Druk voorzichtig het vlees uit de buizen. Je ziet dat je mooie, gladde worsten hebt gemaakt. Ze lijken al op de frikandel (zie foto boven)!
  • Laat de frikandellen goed drogen! Kijk uit wanneer je ze direct gaat frituren! Als er nog veel water op de worst zit, geeft dit een heftige reactie met het hete frituurvet
  • Je kunt de frikandellen frituren. Zodra ze goudbruin zijn, zijn ze klaar




Print pagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *