800 gram stevige vis zoals bv. Kabeljauw, schelvis of zeeduivel.
Zout
sap van 2 limoenen
1 ½ eetlepel maisolie
5 dl olie om te frituren
2 eetlepels maizena
1 theelepel bakpoeder
5 eetlepels tarwebloem
1 eetlepel ketjap asin
chilisaus (zie recept)
Bereiding.
1. Snij de vis in ongeveer 5 cm grote stukken, bestrooi ze met zout en bedruppel ze met de helft van de limoen sap, laat dit een kwartiertje staan.
2. Vermeng ondertussen 1 ½ eetlepel olie met de tarwebloem, maizena, bakpoeder, ketjap en 8 eetlepels warm watergoed met elkaar.
3. Verhit de olie in een braadpan of frituurpan op hoog vuur. Dep de vis droog en haal de vis door het beslag. Bak de vis in gedeeltes goudbruin anders gaat het aan elkaar plakken. Laat de vis uitlekken op keukenpapier. Bedruppelen met de overgebleven limoensap naar smaak en serveren met chilisaus en witte rijst en atjar.