Indonesische Macaroni 4 personen

500 gram macaroni

1 kippenbouillon blokje

200 gram nasivlees of gehakt

150 gram gepelde garnalen

2 uien fijngesneden

3 tenen knoflook fijngehakt

1 stukje trassi

200 gram witte/spitskool snippers

100 gram prei fijngesneden

1 theelepel djinten

1 theelepel kerrie

Zout

1 theelepel Sambal




Bereiding.

Macaroni gaar koken in kippenbouillon. Afgieten en goed afspoelen met koud water. Fruit in wat olie de trassi, knoflook en de ui. Indien de ui bruin is, het vlees  toevoegen, dit bruin bakken, als dat gaar is de garnalen toevoegen, de garnalen mogen niet te lang mee bakken. Dan de kool, sambal , prei, djinten, kerrie en zout naar smaak toevoegen. De macaroni er dan goed doorheen roeren. Goed warm laten worden op een niet te groot vuur. Serveer spiegelei, atjar, saté en komkommer bij.


Print pagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *