Japanse Stoofschotel 4 personen

600 gram magere varkenslappen

4-5 eetlepels olie

4 grote uien in ringen

3 tenen knoflook fijn gesneden

4 eetlepels lichte sojasaus

3 eetlepels saké of mirin

2 eetlepels donkere sojasaus

2 eetlepels miso

2 eetlepels bonito flakes

3 eetlepels honing

1 eetlepel limoen of citroensap

2 lente uien

1 kleine rode lombok in ringetjes

beetje fijn gesneden kool

1 theelepel zwarte sesamzaad




Bereiding.

Dep het vlees droog en snij het in blokjes van 1,5 cm. Bak ze in hete olie goudbruin. Schep het vlees eruit en houd ze warm. Bak in de rest van de olie de uien en knoflook totdat ze beginnen te verkleuren. Voeg dan 2 dl kokend water toe en schep de blokjes vlees erdoor. Laat dit 20 a 25 min zachtjes doorkoken. Roer vervolgens de soja sauzen, sake of mirin, miso, bonito flakes, honing en het citroen of limoensap erdoor. Weer alles 5 – 6 min. zachtjes doorkoken, eventueel afbinden met aardappelzetmeel. Schep het vlees op voorverwarmde borden, strooi de fijn gesneden lente uien, fijn gesneden kool, zwarte sesamzaad en de ringetjes rode lombok erover.

Print pagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *