LELAWAR BALI 4 pers.

  • 800 gram varkensvlees 
  • 3 grote uien 
  • 8 tenen knoflook fijngehakt 
  • 200 gram fijngesneden sperziebonen
  • 3 eetlepels citroensap 
  • 3 dl kippenbouillon 
  • Olie
  • 2 eetlepels sambal brandal
  • 2 theelepels djinten 
  • 1 theelepel zout 
  • 2 theelepels trassi 
  • 1 theelepel zwarte peper 
  • 2 plakken laos




Bereiding.

Tweederde deel van de ui samen met de kruiden fijnsnijden en in olie gefruit. De rest van de ui wordt apart gebakken met de fijn gesneden sperziebonen. Nu ga je het fijngesneden vlees aan het mengsel van ui, knoflook en kruiden toevoegen en bakken. Pas dan wordt het apart gebakken deel van de ui en sperziebonen toegevoegd, samen met de bouillon. Het gerecht laten in koken tot het dik wordt. Als laatste de citroensap er doorheen doen.

Print pagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *