Martabak. 4 personen

Deeg.

300 gram tarwebloem

1 ei

½ theelepel zout

4 eetlepels zonnebloem olie

Vulling.

6 lente uien

5 sjalotjes

4 teentjes knoflook

3 eetlepels zonnebloemolie

3 dl olie om te bakken

200 gram rundergehakt

1 theelepel sambal

ketjap asin

½ theelepel ketoembar

½ theelepel djinten

1 ei

Bereiding

1. werk de bloem, los geklopt ei, 4 eetlepels olie en 1 ½ dl lauw water in een kom tot een zacht deeg, het deeg nog even door kneden op een schoon oppervlak. Kneed dit tot een bal en bestrijk dit met wat olie en laat het rusten met een doek erover op kamer temperatuur voor minimaal 2 uur.

2. snij de lente ui fijn, doe dit ook met de sjalotten en pers de knoflook uit.

3. verhit 3 eetlepels olie in een wok of braadpan en bak de ui en knoflook glazig op matig temperatuur. Voeg het gehakt toe en laat dat 5 minuten meebakken. Kruid met ketoembar, djinten, sambal, en ketjap asin. Neem de pan van het vuur en laat het afkoelen en roer het ei erdoor.

4. Verdeel het deeg in 4 grote stukken en vorm van elk deel een bal, druk met de hand wat plat en trek ze uit elkaar te grote van een a4tje, de vellen moeten flinterdun zijn.

5.Verhit 3 dl olie in een braadpan, schep ondertussen een kwart van de vulling in het midden van een deegvel . Vouw dan de punten als een enveloppe over de vulling naar het midden toe, het moet een beetje overlappen. Druk de pakketjes een beetje aan tot dat ze ongeveer 3 cm dik zijn. Bak die op matig vuur in de olie gaar 4 a 5 minuten per kant.

Selemat makan.

Print pagina