Mie Bakso 4 personen

Ingrediënten

Balinees miesoep

6 sjalotten

4 teentjes knoflook

5 cm verse gember

5 worteltjes

1 eetlepel HJ’s sambal

100 gram Chinese kool of paksoy

4 eetlepels arachideolie

1 ½ kipbouillon

250 gram rundergehakt

1 eiwit

1 eetlepel maizena

2 theelepels ketoembar

1 theelepel gemalen sereh

1 theelepel witte peper

zout

2 eetlepels ketjap asin

125 gram eiermie

2 theelepels palmsuiker

50 gram taugé

6 eetlepels gebakken uitjes

Bereiding

1: Pel de sjalotjes en knoflook en snipper ze, schil de gember en rasp hem fijn. Snijd de schoongemaakte worteltjes in reepjes van 1 cm breed.

2. Verhit in een grote braadpan de olie en bak hierin de sjalot, knoflook en gember 2 tot 3 minuten op matig vuur. Haal hier 1 eetlepel vanaf en leg dat weg. Voeg de wortel toe en laat dat 5 minuten meebakken. Roer de kool/paksoy en sambal er door en voeg na 3 minuten bakken de bouillon toe. Roer goed door en breng weer aan de kook.

3. Doe ondertussen het gehakt in een kom. Voeg die achtergehouden uien gember mix toe met het eiwit en de maizena, breng op smaak met koriander, sereh, peper en zout en kneed het gehakt. Vorm daar ongeveer 20 balletjes van.

4. Voeg de balletjes aan de soep toe, wanneer die kookt temper dan het vuur tot laag. Laat de balletjes 5 minuten trekken. Voeg tenslotte de ketjap en eiermie toe en laat de mie beetgaar worden. Klein beetje suiker erbij en voor het serververen de taugé toevoegen, garneren met gebakken uitjes.

Print pagina