Nasi Keboeli 4 personen

Rijst met krokante kip.

1 pan klare kip van 1 ½ kg

4-5 lente uien of sjalotten

3-4 knoflooktenen

6 cm verse gember

1 stengel sereh (citroengras)

3 kruidnagels

1 theelepel HJ’s sambal

1 theelepel djinten (komijn)

1 theelepel ketoembar (koriander poeder)

½ theelepel kaneel

zout

Bereiding

1: Verdeel de kip in 8 delen en ontvel deze.

2: Maak de lente ui schoon en spoel ze af, snij die in fijne ringetjes. Pel de teentjes knoflook en pers ze uit. Schil de gember en rasp die fijn. Snipper de verdikte onderkant van de citroengras en plet ook de kruidnagels in een vijzel.

3: Doe de stukken kip met alle kruiden in een ruime pan, zet alles onder circa 5 dl water en afgedekt op matig vuur ongeveer 20 min zachtjes koken.

4: Was de rijst en laat de rijst in een zeef uitlekken, neem de kip uit de bouillon en doe de rijst daarin , kook de rijst afgedekt in 18 min gaar.

5: Verhit in een wok of grote braadpan de olie, bak de stukken kip in porties daarin al kanten knapperig en goudbruin. Schik de rijst met de kip op een warm bord met een stuk bananenblad.

Selemat makan.

Print pagina