New Orleans Gumbo 4 Pers

  • 200 g varkensworst
  • 100 g chorizo
  • 200 g gepelde gamba’s
  • 200 g kippendijen
  • 2 stuks jalapeños of groene chilipeper
  • 500 ml kippenbouillon
  • 1 el tomaten puree
  • 400 g tomatenblokjes
  • 1 groene paprika
  • 1 ui
  • 4 knoflooktenen
  • 2 stengels bleekselderij
  • tabasco naar smaak
  • 1 el cajunkruiden
  • 1 el gerookte paprika poeder
  • 1 el uienpoeder
  • 3 laurier blaadjes
  • ¼ bosje koriander
  • 70 g boter
  • 70 g bloem
  • zout naar smaak
  • olie




Bereiding.

Zet een flinke pan op middelhoog vuur en verhit hierin een scheut olie. Bak hierin de tomaten puree, worsten en kippendij, voeg hieraan de cajunkruiden, paprika poeder en uienpoeder toe. Wanneer ze gaar zijn haal je ze uit de pan.

  1. Doe nu 70 gr boter in de pan en voeg hieraan de bloem toe. Meng goed door elkaar en houd in beweging. Je bent nu een roux aan het maken.
  2. Blijf de roux circa 10 minuten doorroeren op laag vuur totdat deze verandert van een bleke kleur naar een donkere kleur.
  3. Voeg nu de voorgesneden ui, paprika, jalapeños, bleekselderij, laulier en knoflook toe en bak kort mee. Blus na 5 minuten het geheel af met de kippenbouillon en tomatenblokjes en breng alles aan de kook totdat je de saus ziet indikken.
  4. Plaats nu de in plakjes gesneden worst, kip en rauwe gamba’s in de pruttelende saus en laat deze nog 5 minuten zachtjes garen. Besprenkel met wat tabasco en fijngesneden koriander.

Je kan tijdens het indikken een kopje rijst toevoegen, zodra de rijst bijna gaar is stap 4 uitvoeren, dan heet dit gerecht eigenlijk Jambalaya. Je kan er ook rijst los bij serveren of gewoon een mooi stuk brood.

Print pagina

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *