- 1 kg riblappen in grote blokken gesneden
- zonnebloemolie
- zout
- ca. 1,5 L runderbouillon
- 3 el lichte sojasaus
- 3 el Golden Mountain Saus
- 3 el oestersaus
- 2 el zwarte sojasaus
- 3,5 el bruine suiker
- 4 gedroogde Shiitake paddenstoelen
- 1 grote witte ui grof gesneden
- 8 tenen knoflook
INGREDIENTEN KRUIDENBUILTJE
- 1 kruidenzakje
- 2 kaneelstokjes
- 3 steranijs
- 2 laurierblaadjes
- ½ tl witte peperkorrels
- 2 blaadjes djeroek poeroet
- 1tl zwarte peperkorrels
- 1 tl Schezuan peperkorrels
- 3 cm gember in plakjes
- 3 cm galanga in plakjes
Bereiding.
- Was en snij de riblappen in grote blokken. Bestrooi deze met zout.
- Neem een koekenpan, doe daar wat olie in en braad deze stukken vlees rondom bruin.
- Neem een ruime soeppan, doe daar de zojuist gebraden stukken vlees in plus het sap van het braden.
- Nu voeg je toe, normale sojasaus, Golden Mountain saus, oestersaus en bruine suiker. Verwarmen tot kookpunt, daarna warmtebron laag.
- Nu ga je het kruidenbuiltje voorbereiden volgens de ingrediëntenlijst ‘kruidenbuiltje’, leg dat even apart.
- Voeg toe, Shiitake paddenstoelen, witte ui en knoflook.
- Nu het kruidenbuiltje erin hangen. Draai de warmtebron lag, dek de soeppan af en laat het vlees voor tenminste 3 uren stoven, kruidenbuiltje verwijderen en eventueel iets indikken met aardappelzetmeel.