Nua Tun 4 Pers

  • 1 kg riblappen in grote blokken gesneden
  • zonnebloemolie
  • zout
  • ca. 1,5 L runderbouillon
  • 3 el lichte sojasaus
  • 3 el Golden Mountain Saus
  • 3 el oestersaus
  • 2 el zwarte sojasaus
  • 3,5 el bruine suiker
  • 4 gedroogde Shiitake paddenstoelen
  • 1 grote witte ui grof gesneden
  • 8 tenen knoflook

INGREDIENTEN KRUIDENBUILTJE

  • 1 kruidenzakje
  • 2 kaneelstokjes
  • 3 steranijs
  • 2 laurierblaadjes
  • ½ tl witte peperkorrels
  • 2 blaadjes djeroek poeroet 
  • 1tl zwarte peperkorrels
  • 1 tl Schezuan peperkorrels
  • 3 cm gember in plakjes
  • 3 cm galanga in plakjes




Bereiding.

  1. Was en snij de riblappen in grote blokken. Bestrooi deze met zout.
  2. Neem een koekenpan, doe daar wat olie in en braad deze stukken vlees rondom bruin.
  3. Neem een ruime soeppan, doe daar de zojuist gebraden stukken vlees in plus het sap van het braden.
  4. Nu voeg je toe, normale sojasaus, Golden Mountain saus, oestersaus en bruine suiker. Verwarmen tot kookpunt, daarna warmtebron laag.
  5. Nu ga je het kruidenbuiltje voorbereiden volgens de ingrediëntenlijst ‘kruidenbuiltje’, leg dat even apart.
  6. Voeg toe, Shiitake paddenstoelen, witte ui en knoflook.
  7. Nu het kruidenbuiltje erin hangen. Draai de warmtebron lag, dek de soeppan af en laat het vlees voor tenminste 3 uren stoven, kruidenbuiltje verwijderen en eventueel iets indikken met aardappelzetmeel.



Print pagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *