1 kg kippendijen
2 uien
3 tenen knoflook
5 kemirienoten
1½ theelepel ketoembar
1 ½ theelepel kurkuma
1 ½ theelepel trassie
1 stengel sereh gekneusd
½ duim laos
2 salam blaadjes
6 djeroek blaadjes
2 theelepels asem
2 theelepels gula djawa
½ blok santen
2 kippenbouillonblokjes
Bereiding.
Snij de kip in stukken. Pel de uien en de knoflook en snij ze fijn. Maal ze met de kemirie noten, ketoembar en trassie fijn en smeer de stukken kip hiermee in. Kook de stukken in een pan met ruim water tot 1 cm boven de kip. Voeg, zodra het water kookt, de sereh, laos, kurkuma, salam, asem, gula djawa en djeroek toe. Laat na 10 min. de santen er in smelten en doe de bouillon blokjes erbij. Houd de pan half open tot dat de santen gesmolten is. Roer telkens en voeg zo nodig heet water toe.