Pasta Aglio Olio  4 Pers

300 gr spaghetti

100 gr gemengde rucola

1 bol knoflook

100 gr Parmezaanse kaas

4 takjes platte peterselie

2 ½ tl chilivlokken

Peper en zout

150 ml olijfolie

schil van 1 citroen




Bereiding.

Kook de spaghetti al dente volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.

  1. Hak de peterselie fijn en rasp de Parmezaanse kaas.
  2. Hak de helft van de knoflook in plakjes en plet de andere helft van de tenen. Verhit de olijfolie in een ruime koekenpan. Voeg de knoflook toe en draai het vuur laag, bak de knoflook 4-6 minuten zodat de olie de knoflooksmaak overneemt. Let er op dat de knoflook niet verbrand! Roer de chilivlokken en de citroen rasp door de olie.
  3. Haal de spaghetti uit het kookvocht, het is prima als er wat kookvocht meekomt en meng de pasta door de knoflookolie. Voeg de Parmezaanse kaas en fijngehakte peterselie toe. Breng verder op smaak met peper en zout.
  4. Verdeel de pasta over borden en garneer met een hand gemengde rucola en doe er eventueel nog wat olijfolie en gemalen zwarte peper over.


Print pagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *