Pinda Soep 4 personen

10 g ongezouten boter.
60 g bleekselderij, fijngehakt.
1 teen knoflook, uit de knijper.
1 eetl. bloem.
1 liter ongezouten kippebouillon.
4 eetl. room.

3 eetl. pindakaas .

1/4 theel. zout.
1/8 tot 1/4 theel. fijngestampte, gedroogde Spaanse peper
of cayennepeper.
2 voorjaarsuien, bijgesneden en schuin in zeer smalle
ovaaltjes gesneden.
1/2 banaan.




Bereiding.

Laat de boter in een grote, zware steelpan op een
matig vuur smelten en fruit er de selderij, fijn gesneden banaan, spaanse peper en knoflook
2 minuten in.

Roer er de bloem door en laat alles al
roerend 1 minuut zachtjes garen. Roer er de bouillon, pinda-
kaas, het zout en de peper door en laat het mengsel
15 minuten sudderen. Voeg dan de voorjaarsui en
room toe en warm de soep goed door.

Print pagina