Sambal goreng daging – 4 pers

Sambal goreng daging

Ingrediënten

  • 800 g runderlende
  • 4 tomaten
  • 4 chilipepers
  • 1 bosje lente ui
  • 6 knoflooktenen
  • 1 stengel sereh
  • 5 cm verse gember
  • ½ theelepel trasi
  • 4 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 theelepel djint en (komijn)
  • 1 theelepel ketoembar (koriander poeder)
  • 2 theelepels goela djawa (palmsuiker)
  • zout
  • 1 theelepel HJ’s sambal badjak

Bereiding

Snijd het vlees in blokjes van ongeveer 3 cm.
Dompel de tomaten in kokend water en ontvel ze. Hak het vruchtvlees fijn. Snij de pepers in fijne dunne reepjes. Maak de lente uien schoon en snijd ze schuine stukjes van ongeveer 3 cm. Pel en pers de knoflook. Schil en rasp de gember. Snijd het dikke deel van de sereh fijn en verkruimel de trasi met de bolle kant van een lepel of in een vijzel.

Verhit vervolgens in een wok of een grote braadpan de olie, bak daarin de blokjes vlees op hoog vuur in porties aan alle kanten aan. Zet dat apart. Bak nu de chili, ui, knoflook, gember, sereh en trasi in ongeveer 4 minuten roerend glazig. Voeg de kruiden, goela djawa (palmsuiker) en gehakte tomaat toe. Vermeng het vlees hiermee en laat op laag vuur stoven tot dat het vlees zacht is. Eventueel met zout op smaak brengen.

Selemat makan!

Print pagina