Spaghetti Alla Carbonara 4 personen

25 g boter.
100 g spek, in
dobbelsteentjes.
I knoflookteentje, gepeld gekneusd.
400 g spaghetti.
zout en versgemalen
zwarte peper.
3 geklopte eieren (dooiers).
40 g Parmezaanse kaas
geraspt.
40 g Pecorino kaas geraspt.




Bereiding.

Smelt de boter in een braadpan, voeg het spek toe en de knoflook, bak op laag vuur tot het bruin is, haal dan de
knoflook uit de pan.
.
Kook de spaghetti in ruim kokend water met wat zout tot
hij al dente is. Giet af en doe het bij het spek.
Roer goed, haal dan de pan van het vuur. Meng de eieren,
een mespuntje peper, de helft van de Parmezaanse kaas en
de helft van de Pecorino goed door elkaar tot een cremige
gele massa. Doe de resterende kaas erbij en meng alles er
goed doorheen. Serveer meteen.

Print pagina