Ingrediënten
5 eetlepels ketjap manis
700 g varkenshaas
2 eetlepels plantaardige olie
een stukje verse gember van 3 cm
3 teentjes knoflook, in dunne plakjes
6 verse rawit chilipepers of een halve eetlepel HJ’s sambal manis.
1 stengel citroengras
1 eetlepel vissaus
2 eetlepels chilisaus
een flinke handvol Thaise basilicum of koriander
Bereiding
Leg de varkenshaas tussen 2 grote vellen plasticfolie en plet hem met een deegroller tot het vlees ca. 1 cm dik is. Snijd in heel dunne reepjes, bestrooien met zout en gemalen zwarte peper.
Verhit de olie in een wok of grote koekenpan tot de olie heet is. Schroei er de plakjes vlees in 2 tot 3 porties snel in dicht. Voeg zo nodig extra olie toe. Schep het vlees uit de wok en zet het weg.
Voeg de gember, knoflook, chilipepers en het citroengras toe en roerbak 1 minuut. Doe het varkensvlees terug in de wok en roerbak 1 minuut. Voeg de vissaus, ketjap en chilisaus toe en roer goed. Laat nog 2 minuten sudderen, of tot het varkensvlees gaar is. Neem van het vuur en schep er de Thaise basilicum of koriander door.
Verdeel over vier kommen en dien op met rijst of noedels en serveer er een halve limoen bij.