400 g macaroni
zout
400 g gepelde grote garnalen (scampi)
4 lente-uitjes
3 uien, fijngehakt
2 eetl. zonnebloemolie
2 tomaten in blokjes gesneden
3 eetl. tomatenpuree
2 eetl. aromat
2 teentjes knoflook
2 eetl. sojasaus
1 theel H&J’s sambal
geraspte kaas en gesneden koriander of bieslook, naar wens
Bereiding.
- Kook de macaroni in 6 tot 8 minuten beetgaar in kokend, gezouten water, laat uitlekken. Snijd de garnalen op de rug in, zodat ze platter worden. Snijd de lente-uitjes in stukjes van 2,5 cm.
- Bak de uien goudgeel in de olie. Voeg de tomaat, tomatenpuree, aromat, fijn gehakte knoflook en sojasaus toe en roer alles goed om. Dek de pan af en laat het mengsel 2 minuten pruttelen.
- Voeg de garnalen toe en roerbak 2 minuten. Schep het garnalenmengsel en de lente-uitjes door de uitgelekte macaroni en breng op smaak met peper. Serveer het warm en bestrooi naar wens met geraspte kaas, afgarneren met koriander of bieslook.
Rad Na Nua Sab