1 schaaltje sugarsnaps, schoongemaakt en geblancheerd
bosje lente-ui in ringetjes
taugé, gewassen en uitgelekt
koriander poeder
bosje verse koriander of bladpeterselie, fijn gehakt
1 teen knoflook, geplet en gehakt
rasp en sap van een halve citroen
1 limoen
1 eetlepel sesam zaad
2 tot 3 eetlepels zonnebloemolie
Maïzena
Bereiding.
Bereid de noodles (1 pak) zoals aangegeven op de verpakking.
Meng sojasaus, oestersaus, olie, sambal, knoflook, citroen/ limoen sap en rasp, korianderpoeder en de helft van de gehakte verse koriander/bladpeterselie in een kom en meng alles goed door elkaar.
Voeg de biefstuk reepjes in een kom en meng alles nogmaals heel goed door elkaar zodat al het vlees goed kan marineren.
Zet dit afgedekt minimaal 10 minuten in de koelkast en roer na 5 minuten nog eens even goed door elkaar. Verhit een wok op hoog vuur, doe het vlees in de wok en bak het al omscheppend mooi egaal bruin.
Voeg de ui, prei, paprika, cantharellen, geblancheerde sugarsnaps, lente- ui en de rode peper toe, roerbak de groenten nog even al omscheppend toe. Maak vervolgens een egaal papje van maïzena en wat water en voeg dit toe aan de ingrediënten in de wok, blijf goed roeren en indien nodig.
Naar wens verdunnen met nog wat water, tot de gewenste dikte.
Verdeel de noodles over 4 kommen/borden en schep het groente rundvlees-mengsel met wat saus hierbij, verdeel de overige verse koriander/bladpeterselie over de borden en strooi het sesamzaad over het gerecht.