Tonkatsu 2 personen

200 gram kortkorrelige rijst.

400 gram varkensfilet in 4 plakken.

zout en verse peper.

3 eetlepels gezeefde bloem.

1 geklopt ei.

6/8 eetlepels panko paneer.

olie voor de frituur.

2 kleine uien.

2-3 eetlepels olie.

2 dl dashi.

2 eetlepels mirin, sake of droge sherry.

4 lente-uitjes.

2 eetlepels donkere Japanse soja.

 6 losgeroerde eieren.

1 eetlepel lichte Japanse soja.




Bereiding.

Kook de rijst houd deze warm. Maak het vlees droog en wrijf het in met wat peper en zout en haal het vlees door de bloem. Haal de plakken vlees door het ei en wentel ze hierna door de panko. Druk de panko met een platte hand goed vast. Laat de plakken hierna enkele minuten liggen. Bak ze vlak voor het opdienen in de hete olie in 7 tot 8 min. op een matig vuur. Na het frituren, de plakken vlees op keukenpapier laten uitlekken. Snij de uien in 8 parten. Fruit de uien totdat ze beginnen te verkleuren. Voeg dashi, mirin, sake of een vervanger (sherry, medium dry met 1 theelepel witte basterdsuiker) sojasauzen en schuin gesnipperde lente-uitjes toe. Breng alles aan de kook. Schep het goed om en voeg de losgeroerde eieren erbij. Schep alles nogmaals goed om en neem de pan van het vuur. Snij het vlees in smalle repen, maar zorg dat het wel in de oorspronkelijke vorm blijft. Schep de hete rijst in kommetjes. Leg in de ene helft het gebakken en in reepjes gesneden vlees en schep in de andere helft het mengsel van uien en eieren.

Print pagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *