Beef Shanghai 4 personen

  • 1 pak noodles
  • 300 tot 400 gram biefstuk in reepjes
  • soja saus
  • oestersaus
  • 1 rode paprika in reepjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • ½  theelepel Hj’s sambal smoked garlic
  • 1 rode peper, zonder zaad in ringetjes
  • 1 bakje cantharellen, in reepjes
  • 1 schaaltje sugarsnaps, schoongemaakt en geblancheerd
  • bosje lente-ui in ringetjes
  • taugé, gewassen en uitgelekt
  • koriander poeder
  • bosje verse koriander of bladpeterselie, fijn gehakt
  • 1 teen knoflook, geplet en gehakt
  • rasp en sap van een halve citroen
  • 1 limoen
  • 1 eetlepel sesam zaad
  • 2 tot 3 eetlepels zonnebloemolie
  • Maïzena




Bereiding.

  • Bereid de  noodles (1 pak)  zoals aangegeven op de verpakking.
  • Meng sojasaus,  oestersaus, olie, sambal,  knoflook, citroen/ limoen  sap en rasp, korianderpoeder en de helft van de gehakte verse  koriander/bladpeterselie in een kom en meng alles goed door elkaar.
  • Voeg de biefstuk reepjes in een kom en meng alles nogmaals heel goed door elkaar zodat al het vlees goed kan marineren.
  • Zet dit afgedekt minimaal 10 minuten in de koelkast en roer na 5 minuten nog eens even goed door elkaar.
    Verhit een wok op hoog vuur, doe het vlees in de wok en bak het al omscheppend mooi egaal bruin.
  • Voeg de  ui, prei, paprika, cantharellen, geblancheerde  sugarsnaps, lente- ui en de rode  peper toe, roerbak de groenten nog even al omscheppend toe.
    Maak vervolgens een egaal papje van maïzena en wat water en voeg dit toe aan de ingrediënten in de wok, blijf goed roeren en indien nodig.
  • Naar wens verdunnen met nog wat water, tot de gewenste dikte.

    Verdeel de  noodles over 4 kommen/borden en schep het groente rundvlees-mengsel met wat saus hierbij, verdeel de overige verse  koriander/bladpeterselie over de borden en strooi het sesamzaad over het gerecht.


Print pagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *