Olijfolie
5 kleine uien, gehakt
4 teentjes knoflook, gehakt
1/2 tot 1 theelepel sambal
2 blikjes tomaten puree
1 kg drumsticks
1 rode paprika
1 bakje champignons
3 theel. paprikapoeder
3 theel. komijn
2 theel. koriander
2 theel. selderijzout
2 theel. cajunkruiden
1 theel. cacaopoeder
2 blikken tomaten blokjes
2 blikken kidnbey bonen
1 blikje mais, uitgelekt
Bereiding.
Verwarm wat olijfolie in de pan. Fruit de ui, knoflook en sambal even aan in de olie.
Voeg de drumsticks toe en bak dit tot je bruine randjes krijgt. Bak ook de paprika stukjes en de champignons nog even mee.
Daarna doe je de tomatenpuree, alle kruiden en de cacaopoeder erbij. Blijf bakken en mengen totdat het een lekker plakkerige massa is geworden en alle groenten en kip ermee bedekt is.
Dan kunnen de blikken tomatenstukjes en de kidneybonen erbij. Meng alles goed door elkaar en breng het geheel aan de kook. Laat alles ongeveer 20 min zachtjes sudderen en roer af en toe alles nog een keer door. Wanneer het onderin de pan gaat aanbakken, of je vind dat er te weinig vocht in zit, voeg dan nog wat van het achtergehouden vocht van de kidneybonen toe.
Als laatste doe je de mais erbij en laat het nog ongeveer 10 min door sudderen.