400 gram mager varkensvlees (blokjes)
2 eetlepels ketjap manis
1 eetlepel citroensap
2 tenen knoflook uitgeperst
1 theelepel zout
½ theelepel peper
2 theelepels ketoembar
2 gesnipperde uien
30 gram boter
3 flinke eetlepels
pindakaas
1 eetlepel tomatenketchup
1 eetlepel santen
Bereiding.
Leg de blokjes vlees tenminste 12 uur in een marinade van de ketjap, citroensap, knoflook, zout, peper, ketoembar en sambal. Laat de boter in een pan smelten voeg de uien toe en laat die zachtjes garen. Voeg dan de gemarineerde blokjes vlees toe, vuur iets hoger om het vlees aan te bakken, vuur weer laag en meng er dan de pindakaas, ketchup, santen en boemboe Bali doorheen, ongeveer 8 min doorgaren. Serveer met witte rijst en bijvoorbeeld atjar.