Sateh Ajam Toesoek

500 gram kippengehakt

1 ui

4 tenen knoflook

1 eierdooier

2 dl santen van 1/8 blok

1 stukje citroenschil

satéstokjes

Kruiden:

1 theelepel sambal of meer als je gewone sambal gebruikt.

1 eetlepel ketoembar

½ eetlepel djinten

½ eetlepel suiker

½ theelepel laos

½ theelepel kentjoer

1 theelepel peper

1 theelepel zout




Bereiding.

Snijd ui en knoflook fijn en rasp de citroenschil. Meng dit met het kippengehakt en de kruiden. Voeg de eierdooier toe en draai er balletjes van, knijp dan de balletjes om het stokje (je kan ook een sereh stengel gebruiken ipv een satéstokje) tot een ovaal (zie foto) Rooster de sateh aan de stokjes terwijl ze af en toe met de santen worden bestreken.

Print pagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *