Daging Babi Katjang

400 gram mager varkensvlees (blokjes)

2 eetlepels ketjap manis

1 eetlepel citroensap

2 tenen knoflook uitgeperst

1 theelepel zout

½ theelepel peper

2 theelepels sambal

2 theelepels ketoembar

2 gesnipperde uien

30 gram boter

3 flinke eetlepels

pindakaas

1 eetlepel tomatenketchup

1 eetlepel santen

1 theelepel boemboe Bali




Bereiding.

Leg de blokjes vlees tenminste 12 uur in een marinade van de ketjap, citroensap, knoflook, zout, peper, ketoembar en sambal. Laat de boter in een pan smelten voeg de uien toe en laat die zachtjes garen. Voeg dan de gemarineerde blokjes vlees toe, vuur iets hoger om het vlees aan te bakken, vuur weer laag en meng er dan de pindakaas, ketchup, santen en boemboe Bali doorheen, ongeveer 8 min doorgaren. Serveer met witte rijst en bijvoorbeeld atjar.

Print pagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *