- 500-600 gram kippendijen
- Voor de marinade:
- 3 eetlepels lichte sojasaus
- 1 eetlepel donkere sojasaus
- 3 eetlepels sake of mirin
- 2 eetlepels suiker
- 2-3 eetlepels olie
- Verder nog:
- 2 eetlepels lichte sojasaus
- 350 gram zilveruitjes
- 1 eetlepel donkere sojasaus
- 4 eetlepels honing
- 1 eetlepel sake of mirin
- 1 dunne prei
Bereiding.
Snij de kip in blokjes van 1 cm. Maak de marinade en voeg de kip eraan toe. Schep alles goed om en laat het 45 min. staan. Breng water aan de kook, doe de uitjes erin en kook ze precies 3 min. Laat ze uitlekken en afkoelen. Breng lichte en donkere sojasaus, honing en sake of vervanger al roerend aan de kook. Schep de afgekoelde uitjes erdoor en neem dan het pannetje van het vuur. Steek telkens 3 stukjes kip en drie uitjes om en om aan houten bamboestokjes. Rooster de spiesjes onder voortdurend draaien onder een vrij hete grill of op de barbecue. Roostertijd 6 tot 7 min. Leg de stokjes op voorverwarmde borden eventueel gegarneerd met sprieten prei.