Ingrediënten
Indische gehaktballetjes
600 gram rundergehakt
2 eetlepels ketjap manis
2 eetlepels kokosmelk
1 ½ theelepel trassi
2 theelepels palmsuiker
3 sjalotten gesnipperd
3 teentjes knoflook
5 cm verse gember
250 gram geraspte droge kokos
2 theelepels sambal
2 theelepels ketoembar
1 theelepel djinten
2 theelepels zwarte peper gemalen
5 dl olie om te frituren maar bakken in een pan kan ook.
Bereiding
1. Doe het vlees in een ruime kom. Roer de trassi met de palmsuiker los in ½ dl kokend water. Voeg de fijngesneden sjalot en knoflook toe, schil de gember en rasp hem boven de kom. Voeg de kokos, ketjap, kokosmelk, kruiden en zout toe en vermeng alles goed met elkaar. Voeg het gehakt toe en meng dit ook goed door elkaar.
2. Draai van de balletjes ongeveer 30 balletjes, verhit de olie tot 180 graden en frituur de balletjes in ongeveer 4 goudbruin.