Ajam Pedis Spesial 4 personen

1 kip van 1 kg

2 grote gesnipperde uien

1 eetlepel h&js sambal
2 eetlepels ketjap manis

2 theelepels suiker

3 eetlepels geklaarde boter

5 tenen knoflook fijn gehakt

8 kemirie noten fijn gehakt

3 eetlepels olie
1 eetlepel asem




Bereiding.

De kip dichtschroeien in de boter en dan de kip eruit halen. Fruit in de olie de uien, kemirie noten en knoflook.
Hierna de sambal toevoegen. Dan de asem, suiker, (zout) en ketjap erbij. De kip in deze saus
ca. 20 min. gaar laten stoven. De kip uit de saus halen en onder de grill een donkerbruin kleurtje
geven. Saus laten indikken en over de kip gieten.


Print pagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *