Bami Goreng 4 personen

MARINADE (want we doen niet basic)

200 gram kipfilet, in dunne reepjes gesneden   

150 gram garnalen, gepeld en klaar   

2 eetlepels sojasaus (licht, yo)   

1 eetlepel verse gember, geraspt (geen poeder, wees echt)   

2 teentjes knoflook, fijngehakt

VOOR DE BAMI GORENG

250 gram mie (eiernoedels, want dat is de bom)  

2 eetlepels plantaardige olie (Azië style, geen olijfolie!)  

1 ui, fijngesneden   

2 teentjes knoflook, fijngesneden   

1 rode peper, fijngehakt (voor de durfals!)   

1 wortel, in dunne reepjes (lekker fancy)   

100 gram witte kool, fijngesneden   

100 gram taugé (vers, anders skippen)   

2 bosuien, in ringetjes   

1 eetlepel oestersaus (umami knalt eruit!)   

2 eetlepels ketjap manis (zoet en sticky, YES!)   

1 eetlepel sojasaus (licht)   

1 theelepel sesamolie (nutty vibes!)   

Versgemalen zwarte peper (geen poeder, doe het goed)

GARNERING (want het oog wil ook wat)

Gebakken uitjes (crunch voor je leven)   

Verse koriander, grof gehakt (love it or hate it)  

Schijfjes limoen (frisheid on top!)



Bereiding.

STAP 1: MARINATE DIE SHIT

Gooi de kip en garnalen in een kom met sojasaus, gember en knoflook. MIX IT UP! Laat het 15 minuten staan, zodat die smaken erin knallen. BOEM!

STAP 2: NOEDELS KLAARMAKEN

Kook de mie zoals de verpakking zegt. SPOEL MET KOUD WATER! Waarom? Geen plakzooi in je wok. Laat uitlekken en zet apart. READY!

STAP 3: KIP EN GARNALEN BAKKEN

Wok op HOOG VUUR, 1 eetlepel olie erin. Kip erin, roerbak 2-3 minuten tot hij gaar is. Garnalen erbij, 1-2 minuten tot ze roze zijn. Haal eruit, keep it cool. MALS AS FUCK!

STAP 4: GROENTEN AAN DE BAK

Nog 1 eetlepel olie in de wok. Ui, knoflook en rode peper erin, 1 minuut bakken tot het ruikt als HEAVEN. Wortel en kool erbij, 2-3 minuten roerbakken. Taugé en bosui erin, nog 1 minuut. CRUNCHY MOET HET ZIJN!

STAP 5: ALLES SAMEN SMASHEN

Noedels in de wok bij de groenten. Oestersaus, ketjap manis, sojasaus en sesamolie eroverheen. ROER HET DOOR ELKAAR ALS EEN BAAS! 2-3 minuten bakken. Kip en garnalen terug, nog een keer mixen. Peper erop, BAM! 💥

STAP 6: OP JE BORD,

Schep die bami op borden of in kommen. Gebakken uitjes en koriander erover strooien. Extra fris? Knijp wat limoen erover. KLAAR OM TE VLIEGEN!

TIPS OM TE SHINEN

WOK OP MAX: Heet vuur = die echte smaak.   

VERS IS KING: Geen slappe groenten, hou het fris!  

SMAAK EXPLOSIE: Ketjap, oestersaus en soja maken het AF!  

DOE JE DING: Gooi er paksoi of tofu bij als je wilt, maar dit is al LIT!

Dit is bami goreng zoals je het NOOIT proefde. Kort, krachtig en vol energie, net zoals ik het doe! NU AAN DE SLAG EN GENIETEN!  

DEEL JE BAMI MET #DIMITRIVISTICKBAMI EN TAG ME!

Print pagina